Acasăsinucidere maramuresCE MĂNÂNCI - Grâu modificat genetic cultivat ilegal în SUA

CE MĂNÂNCI – Grâu modificat genetic cultivat ilegal în SUA

DISTRIBUIȚI

CE MĂNÂNCI. Departamentul american al Agriculturii (USDA) a anunțat vineri că a descoperit o cultură neautorizată de grâu modificat genetic la o fermă din statul Washington, o descoperire care ar putea afecta vânzările de grâu ale SUA pe piețele externe, transmite Reuters.

Un fermier din statul Washington a alertat autoritățile după ce a descoperit 22 de plante de grâu pe un teren care nu a mai fost cultivat din anul 2015 iar investigațiile ulterioare efectuate de autoritățile federale au ajuns la concluzia că este vorba de un soi de grâu modificat genetic dezvoltat de firma Monsanto Co pentru a fi rezistent la ierbicide, a precizat USDA. Un purtător de cuvânt a precizat că USDA face teste la grâul recoltat de fermier de pe alte terenuri, ca măsură de precauție, subliniind că nu există dovezi că grâul modificat a ajuns în comerț.

SUA interzic vânzarea sau producția de grâu modificat genetic dar cu toate acestea este al treilea caz, în tot atâția ani, în care este descoperită o cultură de grâu modificat genetic în SUA. Primul caz a fost descoperit în anul 2013 în statul Oregon, iar imediat o serie de cumpărători, inclusiv Coreea de Sud și Japonia, au încetat să mai cumpere grâu din SUA. O altă cultură de grâu modificat genetic a fost descoperită în anul 2014 în statul Montana.

Ultima descoperire ar putea da o lovitură serioasă pieței grâului din SUA, în condițiile în care prețurile se apropie de minimul ultimilor ani ca urmare a stocurilor record și competiției acerbe pe piețele mondiale venite din parte furnizorilor care oferă grâu la prețuri scăzute.

De altfel, Coreea de Sud, a cincea mare piață de export pentru grâul american, a anunțat vineri că va introduce măsuri de carantină pentru livrările de grâu provenite din SUA. De la începutul anului și până în prezent, Coreea de Sud a importat 619.000 tone de grâu și 2.700 tone de făină din SUA.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA