AcasăAlteleEconomicCe influenta SEO poate avea un plan de gazduire web?

Ce influenta SEO poate avea un plan de gazduire web?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Procesul de optimizare SEO este esential pentru a putea obtine o pozitie buna in motoarele de cautare. Exista insa mai multe criterii prin care se stabileste ranking-ul, iar strategia pe care o urmezi nu este singurul factor decisiv. Iata cum iti poate influenta planul de gazduire web rezultatele in mod indirect!

Hostingul are legatura cu securitatea

De fiecare data cand accepti plati online, trebuie sa te asiguri ca tranzactionarea are loc intr-un mediu sigur. Pe langa asta, atacurile cibernetice pot avea loc si cu scopul de a fura sau modifica informatiile prezente. Cei de la Google stiu asta si favorizeaza site-urile web care sunt mai sigure si faciliteaza o navigare placuta pentru toti utilizatorii. Exista multe metode prin care companiile se ocupa de acelasi aspect, dar criteriile de baza raman cele mai importante. Spre exemplu, un plan de gazduire web care dispune de certificat SSL nu afiseaza erori de avertisment si nici nu este considerat periculos. Pentru evenimentele neasteptate, trebuie sa dispui si de backup automat sau protectie DDoS. Aceste servicii te ajuta sa recuperezi rapid ceea ce iti apartine si sa blochezi incercarile de inchidere ale serverului.

Viteza este un factor SEO important

Timpul in care se incarca un website influenteaza pozitia in motorul de cautare, fiind in sine un factor de ranking. Asadar, trebuie sa te adaptezi la prezent si sa te asiguri ca nu exista incetiniri la volumele de trafic mari. In general, serverele cu tehnologie SSD asigura timpi de raspuns mai buni decat cele care inca folosesc stocare HDD. Acest aspect este insa influentat si de un plugin de optimizare pentru imagini. Spre exemplu, in WordPress exista LazyLoad, care afiseaza poza doar atunci cand se deruleaza pagina.

Vrei alta idee? Adauga o solutie de memorie cache in serviciul de gazduire web, care sa pastreze copii identice ale datelor. Aceasta functie ajuta vizitatorii care se intorc la o postare sa o acceseze imediat. Acelasi fenomen are loc fiindca anumite elemente de continut, cum ar fi logo-ul, nu se mai incearca iar. In schimb, latimea de banda este economisita, fiind vorba de un sistem mult mai rapid.

Un hosting de calitate are un downtime redus

Termenul „downtime” face referire la perioada in care website-ul tau este inactiv. Aceasta este exprimata in procente si cu cat devine mai mare, cu atat poti atrage mai multe penalitati. Nu exista un server cu 100% uptime, dar asta nu inseamna ca n-ar trebui sa obtii o cifra pe aproape. Furnizorii seriosi garanteaza un uptime de pana la 99,99%. Asadar, singurele perioade inactive sunt in timpul lucrarilor de intretinere. Este important sa folosesti o unealta specifica pentru a verifica aceasta promisiune si pentru a afla daca nu este vorba doar de o strategie de marketing.

De unde sa cumperi planul de gazduire web?

Serviciile de hosting influenteaza pozitionarea in motoarele de cautare si au legatura in mod indirect cu succes pe care-l obtii in timp. Alege un plan de la un furnizor serios cu spatiu SSD, sisteme de protectie integrate si instrumente SEO!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA