AcasăEvenimentSportCE de Handbal. Ce păcat! România a scăpat printre degete victoria cu...

CE de Handbal. Ce păcat! România a scăpat printre degete victoria cu Rusia! Tadici: Mor de ciudă!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Naţionala României a ratat o mare şansă de a învinge Rusia în partida de debut la Campionatul European din Serbia. După o primă repriză încheiată cu avantaj de cinci goluri (12-7), jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au cedat teren în partea secundă şi au fost egalate cu 30 de secunde înaintea finalului. Ultimul atac a aparţinut României, dar niciuna dintre handbaliste nu şi-a asumat aruncarea decisivă şi meciul s-a terminat la egalitate, scor 21-21.

Într-o sală dominată de suporterii români, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au început ezitant. Neagu a ratat primul atac şi a fost imitată un minut mai târziu de Geiger, a doua aruncătoare de la 9 metri.
Între cele două intervenţii portăriţa Tolnai, soluţia de rezervă în absenţa lui Ungureanu, a avut o primă intervenţie salvatoare, deschizând balul unei evoluţii de excepţie.

Rusoaicele au deschis scorul în al treilea minut printr-o aruncare de pe extrema dreaptă a lui Chernoivanenko, dar Brădeanu a restabilit egaliatea cu o aruncare de la şold.

România s-a desprins la două goluri diferenţă în minutul 6, după reuşitele lui Neagu şi Nechita, ultima finalizând pe contraatac. A fost scânteia care a aprins jocul şi cele două echipe s-au angajat într-o dispută pe contre din care echipa României a avut cel mai mult de câştigat.

Curea a transformat o aruncare de la 7 metri, prima pentru România, în minutul 8, iar Geiger a dus scorul la 5-2 după o nouă intervenţie de zile mari a Talidei Tolnai.
Rusia a restabilit egalitatea la şase în minutul 13, după o aruncare de la 7 metri transformată de Turei, dar a doua parte a reprizei a aparţinut în totalitate echipei României.

Tolani a închis poarta împreună cu Smedescu, jucătoare care a apărat două aruncari de la 7 metri la cele două intrări pe teren, iar în atac Stanca şi-a trecut în cont două goluri consecutive, astfel că scorul devenea 9-6 în minutul 24.

S-a ajuns la 10-6 după reuşita Adinei Meiroşu, jucătoare care a intrat în locul lui Neagu, pentru ca Nechita să marcheze pe contraatac pentru 12-7, scorul pauzei de altfel.
Partea secundă a debutat bine pentru naţionala României. Rusoaicele au irosit primul atac şi Curea transforma o aruncare de la 7 metri pentru 13-7.
Diferenţa de şase goluri s-a menţinut şi după golul marcat de Geiger în minutul 36, dar treptat jucătoarele din Rusia au împins jocul spre poarta noastră.
Tolnai nu a mai avut inspiraţia din prima repriză, iar luciditatea la finalizare pentru echipa noastră a început să slăbească.
Cu fiecare minut trecut Rusia se apropia pas cu pas de o echipă a României pentru care ofensiva a fost călcâiul lui Ahile în partea secundă. Chiar şi aşa România a avut două goluri avans (21-19) la intrarea meciului în ultimele două minute, după ce Curea a marcat cu şansă de pe extremă.
Tricolorele au avut atacul la 21-20 cu un minut înaintea finalului şi un gol ar fi închis meciul. Finalizarea a lăsat de dorit şi Punko a egalat la 21 când mai erau jumătate de minut rămas din timpul efectiv.
România a avut totuşi şansa victoriei până la capăt, dar rusoaicele s-au apărat precis, iar Neagu a arătat că accidentarea suferită şi cele 18 luni de indisponibilitate şi-au pus amprenta asupra evoluţiei sale.
S-a terminat egal, 21-21, rezultat care păstrează ambele echipe în cursa pentru grupele principale.
România – Curea 9 goluri, Geiger 3, Meiroşu 2, Stanca 2, Nechita 2, Brădeanu 1, Neagu 1, Manea 1
Rusia – Khmyrova 6 goluri, Postnova 4, Chernoivanenko 3, Punko 2, Makeeva 2, Kuzneţcova 1, Turey 1, Andryushina 1, Yartseva 1.

Cele două jucătoare de la HCM Baia Mare au evoluat în nota echipei. Mihaela Smedescu a apărat două aruncări de la șapte metri și una de pe semicerc în cele câteva secunde cât a jucat, dovedind că a rămas permanent concentrată la joc. Melinda Geiger a dat semne că poate scoate din impas linia de nouă metri, în care Neagu și Brădeanu au fost de nerecunoscut, dar a greșit și ea nepermis de mult. Tadici i-a dat încredere, dar cu asemenea ocazii nu te întâlnești de prea multe ori în viață. Normal ar fi ca Melinda să-și revină și să își câștige în teren locul de titualar în echipa națională. Pentru că poate!

România întâlneşte Islanda, miercuri de la ora 21:15, într-un meci pe care teoretic îl are la îndemână. Islanda a pierdut, marţi, meciul cu Muntenegru, scor 26-16.

Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, Gheorghe Tadici, crede ca fete lui au scapat printre degete victoria in meciul cu reprezentativa Rusiei, insa, in final, s-a declarat multumit de rezultat.

„Mor de ciuda! E un egal dureros. E mai bun un punct decat nimic, dar trebuia sa castigam. Fara sa gasesc scuze, arbitrajul ne-a luat doua mingi pe final, doua decizii incredibile: doua faulturi in atac la Manea si Meirosu, ne-au scos mingea din poarta!”, a spus Tadici dupa meci, potrivit site-ului gsp.ro.

Totusi, selectionerul si-a felicitat elevele pentru evolutie si anunta ca acest rezultat poate fi important in faza grupelor principale.

„Nu am ce sa le reprosez fetelor. Au muncit extraordinar, si-au dorit, dar au obosit si luciditatea a disparut. Ne-am propus sa evitam aparatorii centrali, sa-i depasim exterior, sa angajam pivotii. Apararea a functionat, am mai si gresit, dar sunt oameni, nu roboti. Ne-am grabit pe final, nu au jucat cum le-am cerut, la limita pasivului, dar acum degeaba ne lamentam.

Cu trei puncte mai departe, in grupa principala, pastram sanse la semifinale. Trebuie sa castigam cu Islanda, sa fim atenti, pentru ca sunt puternice fizic. Ma intereseaza ca fetele sa-si revina, a fost un joc fizic si oboseala s-a acumulat”, a mai precizat Tadici.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA