spot_img
AcasăLifestyleCe cadouri să îi oferi unui copil care are de toate

Ce cadouri să îi oferi unui copil care are de toate

spot_img

DISTRIBUIȚI

Nu de multe ori s-a întâmplat să fii în postura de a-ți dori să îi oferi un cadou copilului tău dar să îți dai seama că deja camera lui este plină cu jucării sau chiar acesta să îți spună că nu vrea alte mașinuțe sau păpuși pentru că are deja de toate.

În aceeași postură te poți găsi și dacă trebui să mergi în vizita unor rude sau a unor prieteni cu copil. Și pentru că nu vrei să mergi cu mâna goală te gândești să îi cumperi ceva, însă știi că acel copil are deja multe jucării.

Indiferent de postura în care te găsești există totuși anumite variante pe care le poți lua în calcul atunci când vrei să îi faci o surpiză copilului tău sau oricare altui copil.

 

Oferă-i momente 

Pentru că marea majoritate a părinților au avut parte de destul de puține jucării atunci când au fost copii, aceștia tind să le ofere acum copiilor din ce în ce mai multe jucării de care, la un moment dat copilul  nu se mai bucură.

Iar din punct de vedere al neuroștiinței, acest lucru este demonstrat ca fiind un proces normal și nu vina copilului că nu se mai bucură.

Cu cât obișnuim copilul cu a primi mai mult cu atât acesta va tinde să se plictisească mai repede de orice.

Așadar cea mai bună soluție în acest caz este să îi oferi copilului jucării care să îi construiască amintiri sau să îi dezvolte anumite abilități în timp ce se joacă, fie singur, fie alături de tine.

 

Jocuri creative și de stimulare

Aceste jocuri se numesc jocuri de activitate și nu intra în categoria masinutelor, castelelor sau păpușilor de care se va plictisi în câteva zile.

În timp ce unele jocuri pot fi foarte creative precum jucarii magnetice, distractive precum cele meșteșugărești, altele pot fi pur și simplu intangibile precum momentele petrecute cu tine.

Implică-l în activități și jocuri care îi dezvoltă imaginația, creativitatea și memoria. Indiferet că acestea sunt sub forma unui joc, a unei cărți sau a unei ghicitori pe un card.

 

Oferă-i un dans

Este normal că în marea majoritate a zilelor ești extrem de ocupat/ă însă aceste momente îi vor rămâne mereu în amintire, atât ție cât și copilului.

Dacă ești în postura de a merge în vizită la cineva, intereseaza-te de melodia preferată a copilului sau vino cu o melodie și dansul pregătit de acasă și învață-l cum să facă mișcările pe melodia respectivă.

Coplilul te va aprecia și cu siguranță vă veți distra pe cinste.

 

O carte explicativă cu obiecte 

Copii sunt dornici să învețe lucruri noi și vor aprecia timpul pe care î-l oferi. Achiziționează o carte care are anumite obiecte precum una despre corpul uman și stați împreună și o citiți.

Explică-i pas cu pas într-un mod distractiv tot ce trebuie să știe și arată-i cum se învețe totul despre corpul lui. Același lucru îl poți face cu stelele, cu animalele sau cu plantele.

 

Oferă-i un bilet la un parc acvatic sau circ

O zi în care să mergeți împreună sau să meargă cu părinții lui la un parc acvatic va fi un cadou pe care îl va aprecia cu adevărat, fără a avea șansa de a-l arunca într-un colț.

 

Oferă-i un certificat sau o diplomă

În special dacă știi că copilul tău a avut un comportament ireproșabil în ultima vreme sau pur și simplu vrei să îl încurajezi să adopte un anume comportament, oferă-i o diplomă sau un certificat pe care le poți face chiar tu și pune în camera lui.

Acesta își va aminti de fiecare dată de premiul primit și va fi mult mai atent la ceea ce face.

 

Înscrie-l la o clasă/curs pe care le iubește

Fie că este vorba de fotbal, înot, balet, carturi sau desen, copii vor adora să facă astfel de activități și se vor dezvolta foarte bine în pasiunea pe care o au.

Dacă ești în postura de a oferi un astfel de cadou întreabă părinții ce anume îl pasionează pe copil și plătește tu prima ședință sau prima luna de curs.

 

Cumpără-i un animal

Nu trebuie să fie câine, hamster sau papagal dacă nu vrei bătaie de cap. Există și alte variante precum un peștișor. În acest fel îl vei învăța să fie responsabil și să îi ofere grijă și atenție peștelui dar îi va aduce și multă bucurie.

În cazul în care vrei să îi cumperi un câine sau o pisică, cu singuranță va fi încântat pe termen lung de noul membru al familiei și va învăța să îl îngrijească dar și să empatizeze.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA