AcasăLifestyleCe avantaje competitive aduce un soft recrutare?

Ce avantaje competitive aduce un soft recrutare?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Recrutarea celor mai buni profesioniști într-o companie este simplificată de un soft recrutare, care sprijină eforturile specialiștilor de resurse umane. După ce au fost angajați candidații potriviți, un portal resurse umane le permite să-și acceseze cu ușurință informațiile personale sau să transmită diverse solicitări.

Cum ajută un soft recrutare o companie să devină mai competitivă? În primul rând, procesul de selecție este eficientizat prin centralizarea în format electronic a CV-urilor care prezintă interes. Digitalizarea acestei proceduri permite organizației să se dezvolte mai rapid, prin identificarea oamenilor potriviți care să ocupe pozițiile disponibile. Mai mult, un portal resurse umane facilitează operațiunile administrative pentru angajați și minimizează birocrația, aspecte esențiale pe termen lung.

Soft recrutare – instrument digital complex pentru recrutori

Procedurile clasice de recrutare, care presupun un volum foarte încărcat de muncă din partea specialiștilor HR, îngreunează selecția candidaților și interacțiunea cu aceștia. Din cauza unor procese consumatoare de timp, este posibil ca aplicanții să nu primească mesaje în timp util. Feedbackul de la intervievatori poate ajunge târziu, iar oamenii potriviți pot alege între timp o altă ofertă.

Un soft recrutare complex optimizează comunicarea, permițând utilizatorilor să trimită notificări cu ușurință. În acest fel, vor crește șansele de a atrage în companie un profesionist dintr-un anumit domeniu. Totodată, prin alegerea unei soluții digitale care să ajute recrutorii să găsească candidații potriviți pentru organizație, productivitatea lor este ridicată. Pe lângă această soluție, un portal resurse umane este un alt instrument tehnologic care sprijină activitatea unei companii, eficientizând numeroase proceduri specifice departamentului.

Cum este facilitat accesul angajaților la date personale?

Alături de un soft recrutare, există și alte programe care economisesc timp și resurse materiale pentru companii. Spre exemplu, un portal resurse umane oferă angajaților posibilitatea de a-și accesa într-un mod intuitiv informațiile personale cum ar fi: date contractuale, date despre pontaj, fluturașii de salariu, numărul de zile de concediu rămase și multe altele. Mai mult, un portal resurse umane le permite să trimită cereri de concediu, să acceseze anumite adeverințe, sau să vizualizeze diverse documente de interes. Prin urmare, munca departamentului de HR este eficientizată prin automatizarea procesului de solicitări.

Comunicare internă îmbunătățită cu un soft recrutare

Pentru a fi cât mai competitive în încercarea de a identifica profesioniștii de care au nevoie, companiile aleg să implementeze un soft recrutare. Un alt avantaj important adus de un astfel de program este îmbunătățirea comunicării interne. Managerii și alți angajați implicați într-un proiect de recrutare pot acorda feedback în legătură cu un candidat direct din aplicație, fără să fie necesare schimburi de mailuri. Ei pot completa observațiile lor în urma unor etape din procesul de recrutare (interviu, testarea abilităților etc.), care să ajute la luarea unei decizii în privința aplicantului. În plus, la selecția candidaților, aceștia pot fi filtrați spre exemplu, după cuvinte cheie incluse în CV, referitoare la experiența lor sau alte detalii de interes. Această opțiune simplifică procesul de identificare a celor mai potriviți candidați, care să îndeplinească cât mai multe dintre criteriile de care ține cont o companie la căutarea unui nou angajat.

Aplicație HR pentru eficiență în cadrul organizației

Un soft recrutare poate face diferența în a găsi candidați de top potriviți nevoilor companiei tale, mai ales că piața de recrutare a devenit tot mai competitivă. Când recrutorii au la dispoziție instrumentele potrivite, ei pot identifica mai ușor oameni care să se plieze pe specificul și pe dorințele unei organizații. Toate acestea sprijină dezvoltarea unei afaceri, contribuind și la îndeplinirea obiectivelor de business.

UCMS by AROBS a dezvoltat soluția complexă True HR, în care se regăsește un soft recrutare, dar și un portal resurse umane, printre cele 19 funcționalități. Aplicația are un mod intuitiv de utilizare, economisind timp, energie și resurse materiale pentru companii. Pentru a descoperi mai multe despre cum funcționează, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la sales@ucms.ro sau la telefon 0738 822 537.

Sursă foto: Freepik

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA