Acasă Actualitate Politic CAZURI CONCRETE - Cum s-a fraudat la alegerile locale din 2016

CAZURI CONCRETE – Cum s-a fraudat la alegerile locale din 2016

DISTRIBUIȚI

Noul sistem informatic de eliminare a votului dublu, precum și teama de DNA, au mai calmat intențiile de fraudă. Dar nu toată lumea s-a lăsat descurajată.

Expert Forum și Funky Citizens, organizații implicate în monitorizarea alegerilor, detaliază unele din încercările de fraudă observate.

Au existat cazuri de intenție de fraudă…

“În comuna Mihăilești (Giurgiu), unde cu greu poți trece de cozile de mașini, campania electorală a continuat nestingherită. Pe gardul primăriei din localitate au rămas afișe cu candidații PSD și ALDE. La Lețca Nouă (Giurgiu), în secția 171 ni s-a raportat că s-a votat pe urna de vot, în afara cabinelor.”

“La Codlea (Brașov) azi se lucra la drumuri. La mai multe secții din oraș s-a sesizat ca buletinele de vot erau tăiate și lipite și nu arătau ca specimenul afișat.”

“În comuna Dognecea (Caraș-Severin) există persoane în cadrul secției de votare care ar intra în” cabina de vot peste alegători și le indică ce candidat să aleagă.”

… dar și cazuri de incompetență/nesimțire

“La secția 220 din București, urna mobila din cadrul secției de votare nu a fost sigilată pe motiv că nu au fost formulate cereri.”

“La secția 9 din Ploiești (Prahova) s-a întrerupt votul nejustificat 15 minute de la 13.30 pentru pauză de masă.”

Ca și la alte alegeri, persoanele cu dizabilități au avut probleme

“Alegerile nu sunt prietenoase cu persoanele cu dizabilități. Fie unele persoane nu au putut vota, din cauza scărilor din secțiile de votare, altele au primit buletinele de vot în afara secției (satul Unțești, comuna Bogdănești, Suceava).”

Problemele au apărut și la numărătoare.

“La secția 424 din Vadu Moților (Alba), observatorul a fost anunțat încă de la ora 17 că nu are voie să observe numărarea voturilor. La Goleț (comuna Bucoșița, Caras Severin), un observator acreditat de Societatea Timișoara a fost dat cu forța afară de către un candidat.”

“La secția 1034 din Sectorul 6, președinta secției de votare a dat observatorul afară din secție, pe motiv că “încetinea procesul”, prin respectarea procedurii legale de numărare. Observatorul invocase prevederile legale, moment în care președintele secției de votare a devenit agresiv cu observatorul. În urma intervențiilor biroului electoral de sector observatorul a fost reprimit în secție, iar președinta a părăsit secția.”

“La secțiile 987 si 733 (București) s-au primit sesizări de la observatori că în BESV s-a început completarea proceselor-verbale de constatare a rezultatelor alegerilor și că acestea au fost semnate în alb înainte de ora 21.”

Sursa: stiripesurse.ro

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...