AcasăNews AlertCAZUL CHERECHEȘ - Ce s-a întâmplat la Tribunalul Cluj și ce urmează

CAZUL CHERECHEȘ – Ce s-a întâmplat la Tribunalul Cluj și ce urmează

DISTRIBUIȚI

CAZUL CHERECHEȘ Vestea bună este că primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, poate să își depună jurământul și asta se va întâmpla luni, 18 iulie, de la ora 12.00, în Sala Europa a Primăriei Baia Mare în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Pentru alte vești bune mai e de așteptat cel puțin până pe 21 iulie. Pe rolul Tribunalului Cluj s-au aflat astăzi, 13 iulie 2016, două dosare pe numele lui Cătălin Cherecheș, care s-a și aflat în fața magistraților.

În urma strămutării dosarului său de la Tribunalul Maramureș la cel din Cluj, judecătorul de cameră preliminară a verificat măsurile preventive dictate de magistrații maramureșeni la propunerea procurorilor DNA. După ce a rămas în pronunțare câteva ore, judecătorul a decis să mențină măsura preventivă.
În al doilea dosar s-au invocat excepțiile de procedură ale camerei preliminare, adică a fost contestat de către avocați modul în care s-a făcut urmărirea penală, felul în care s-a cercetat așa – zisul flagrant, modul extrem de alambicat și neclar în care sunt descrise faptele de care este acuzat Cătălin Cherecheș de către procurori, mod care aruncă practic în cârca instanței sarcina de a stabili exact faptele. Iar asta ar însemna din start încălcarea imparțialității în acest caz. În acest dosar, judecătorul a decis să amâne pronunțarea, stabilind data de 21 iulie.
Va fi o zi importantă 21 iulie pentru că, practic, magistrații clujeni vor trebui să decidă ce anume fac cu acest dosar, dacă vor cere clarificări de la parchet, dacă vor trimite dosarul în judecată, etc. La câte nedreptăți s-au comis în cazul acestui om reținut din 26 aprilie și ținut departe pe niște motivări care ar putea fi haioase, dacă nu ar fi triste (pericol public național ?!), oare mai îndrăznește cineva să se gândească și că există posibilitatea ca dosarul să nu fie acceptat pentru judecare din cauza tuturor excepțiilor de procedură ridicate de avocați?!
Oricât de șocant sună, în acest moment, pentru Cătălin Cherecheș cel mai bine ar fi să se dea termen pe fond în dosarul prin care a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. Astfel, ajuns în fața magistraților, Cătălin Cherecheș va fi audiat, dar la fel și pionii importanți din acest dosar, respectiv denunțătorul și alți martori cheie.
În fața instanței, mărturiile vor fi analizate nepărtinitor, cel puțin așa ar trebui să se întâmple, așa ar fi firesc, iar asta ar fi, consideră surse din mediul judiciar, singura șansă a lui Cătălin Cherecheș să fie eliberat și achitat de acuzațiile care i-au pus piedici în ultimele luni atât în viața profesională, cât și în cea personală, fiind calomniat și mazilit la nivel național și internațional. Îmbucurător e faptul că în această speță se va pronunța Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acolo nu contează nici influențele politice, nici presiunile DNA…
Annamaria Somay
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA