AcasăActualitateCAZUL ASISTENTULUI DECEDAT ÎN MARAMUREȘ - Declarație HALUCINANTĂ a directorului spitalului din...

CAZUL ASISTENTULUI DECEDAT ÎN MARAMUREȘ – Declarație HALUCINANTĂ a directorului spitalului din Vișeu de Sus

spot_img

DISTRIBUIȚI

Au trecut câteva zile de la moartea asistentului medical de la Spitalul din Vișeu de Sus. Marius Iuga muncea în secția spitalului în care erau internate persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2, virusul fiind și cel care i-a sfârșit viața, pe patul secției de ATI de la Spitalul Suport din Baia Mare.

În urma apariției în spațiul public a acestui caz, liderii instituțiilor abilitate au sărit cu declarații.. să le spunem cel puțin interesante. Deși Marius fusese descoperit pozitiv cu virusul, familia acestuia a povestit cum nimeni nu a fost contactat pentru vreo anchetă epidemiologică decât în ziua înmormântării. Directorul DSP Maramureș, dr. Rareș Pop, a negat acuzațiile, spunând că ancheta epidemiologică a fost efectuată corect. Acesta a admis, însă, că în ziua înmormântării s-a luat legătura cu familia asistentului pentru a cere datele fiicei acestuia.

De departe cea mai curajoasă declarație vine din partea directorului spitalului. Vlad Cristian susține că cele declarate de către familie sunt minciuni și că spitalul pe care îl conduce are echipamente în exces, iar personalul se poate testa oricând dorește.

Tot ce înseamnă cadru medical se testează de câte ori dorește, n-au nicio restricție. Eu i-am rugat ca, de câte ori simt ei că au avut un contact cu cineva cu covid, să se testeze. (…) Nu se poate să obligi personalul să se testeze. Ține de conștiința fiecăruia. Eu nu știu dacă Marius a avut febră, dar probabil că atunci când a avut simptome s-a testat. La Spitalul Vișeu, prin grija mea, am avut echipamente în exces, cum avem și acum. Recomandarea mea către toate cadrele medicale este să nu facă rabat, să nu stea opt ore, îl aruncă și îl schimbă. Dacă familia zice altceva, vă mint”, a declarat managerul spitalului pentru g4media.ro

Potrivit sursei citate, Vlad Cristian a mai delcarat și că în cadrul laboratorului de la Spitalul din Vișeu de Sus se fac în medie 150 de testări Real Time PCR… PE ZI! Ce înseamnă asta? Că aproape jumătate din testele efectuate în Maramureș, într-o zi, sunt la Vișeu de Sus.

Exemplu: din data de 14 noiembrie și până în data de 21 noiembrie, în Maramureș s-au efectuat 2.482 de testări Real Time PCR, însemând o medie de 350 de testări pe zi la nivelul întregului județ. Practic, dacă ceea ce a declarat managerul spitalului e adevărat, din 2.482 de teste nu mai puțin de 1050 sunt efectuate la Spitalul din Vișeu.

Am cerut un punct de vedere oficial din partea instituțiilor abilitate cu privire la situația testărilor și cele declarate de managerul spitalului. Vom reveni cu amănunte.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA