AcasăActualitateACTUALIZARE 2/ CAZ ȘOCANT LA ȘCOALA DIN SATULUNG - Elevă de 8...

ACTUALIZARE 2/ CAZ ȘOCANT LA ȘCOALA DIN SATULUNG – Elevă de 8 ani, lovită de o învățătoare pensionară. Bunicii copilei au înregistrat discuția avută cu directoarea

DISTRIBUIȚI

Caz șocant petrecut săptămâna trecută la Școala Generală din Satulung, județul Maramureș. O elevă de clasa a 2-a a fost lovită de învățătoare în timpul orelor pentru că nu ar fi reușit să scoată la timp o carte din ghiozdan, potrivit rudelor copilei. Întreaga scenă a avut loc joi. Conform celor spuse de bunicii fetiței, aceasta ar suferi și de un handicap. Totul ar fi pornit de la faptul că aceasta ar fi scos limba către un coleg care i-a vorbit urât.

În urma incidentului, aparținătorii elevei au depus plângere la Poliție, însă s-au prezentat și la școală pentru a avea o discuție cu directoarea. Cele spuse de directoare în dialogul înregistrat (aparent fără ca directoarea să știe) sunt absolut halucinante. Se pare că învățătoarea este suplinitoare pentru învățătoarea clasei care se îmbolnăvise, și se află în pensie de câțiva ani de zile. Aceasta confirmă faptul că învățătoarei îi pare rău pentru ce a făcut și că nu mai dorește să vină la școală. Mai mult, directoarea unității de învățământ se plânge că se descurcă greu în această situație, fără personal suficient.

Suntem curioși care este poziția Inspectoratului Școlar Județean Maramureș cu privire la această întâmplare și așteptăm răspunsuri pentru următoarele întrebări:

  • Care este procedura prin care un profesor pensionat și care nu mai lucrează în învățământ se poate întoarce la catedră, chiar și pentru o săptămână și dacă procedura a fost respectată în acest caz?
  • Ce măsuri vor fi luate din moment ce profesorul acuzat de lovirea unui elev se află în pensie?

ACTUALIZARE: Poliția s-a autosesizat. Va fi sesizat și DGASPC

Cu privire la evenimentul în care a fost implicată o învățătoare și o elevă minoră, polițiștii orașului Șomcuta Mare s-au sesizat din oficiu, sens în care au fost luate declarații, urmând să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă. De asemenea, va fi sesizată D.G.A.S.P.C. Maramureș„, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE 2:

Conform ultimelor informații, se pare că persoana cu care au discutat aparținătorii fetei lovite este fosta directoare a școlii, care a fost înlocuită din funcție de noua directoare în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Aceasta ar fi fost abordată de către bunicii elevei pe holurile instituției, unde a fost și înregistrată. Conform surselor noastre, noua directoare este din Mireșul Mare, tocmai de unde a venit și învățătoarea suplinitoare acuzată că a lovit-o pe fetiță.

Dialogul dintre bunicii fetiței lovite și fosta directoare a școlii:

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA