spot_img
AcasăActualitate112CAZ ŞOCANT ÎN VÂLCEA - Bătrân sfâșiat de câini la un centru...

CAZ ŞOCANT ÎN VÂLCEA – Bătrân sfâșiat de câini la un centru de îngrijire

spot_img

DISTRIBUIȚI

CAZ ŞOCANT în comuna Costeşti din judeţul Vâlcea. Un bătrân de 80 de ani instituţionalizat în Centrul de îngrijire şi asistenţă din localitate a fost atacat de câinii fără stăpân, care l-a sfâşiat.

Potrivit Gazeta Vâlceană, omul se afla în curtea centrului, pe drumul dintre cantină şi dormitoare.

Bătrânul a scăpat cu viaţă, dar are răni grave la mâini şi picioare. El a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Horezu. Apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Localnicii spun că problemele cu maidanezii în zona Bistriţa din comuna Costeşti sunt mai vechi. Ar fi peste 80 de câini care stau de obicei în jurul Centrului de bătrâni, primind resturile de la cantină, şi al şcolii.

Profesorii şi elevii au fost muşcaţi de câini. Singura măsură luată de primarul comunei, spun localnicii citaţi de Gazeta Vâlceană, a fost aceea de a lua maidanezii şi a-i duce la 5 kilometri distanţă. De acolo animalele s-au întors.

Primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu, susţine că problema este a Consiliului Judeţean Vâlcea. Asta întrucât maidanezii stau pe un teren ce aparţine acestei instituţii.

„Nu ascund că este o gravă problemă in zona aceea, dar vreau sa specific că patrupedele nu sunt pe terenul nostru.

Pământul este al CJ si al Mănăstirii Bistrița. Nu avem bani pentru crearea unui serviciu de ecarisaj. Zilele acestea am intrat în procedura de achiziționare a unei puşti cu tranchilizant, în valoare de 160 de milioane lei vechi.

Şi procedura aceasta este destul de grea pentru ca doar medicul veterinar poate folosi puşca”, spune primarul.

Sursa info Ştirile PRO TV

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA