AcasăsiugariuCAZ NEOBIȘNUIT ÎN SUCEAVA – O bătrânică a furat o icoană dintr-o...

CAZ NEOBIȘNUIT ÎN SUCEAVA – O bătrânică a furat o icoană dintr-o biserică

DISTRIBUIȚI

CAZ NEOBIȘNUIT ÎN SUCEAVA  Și-a făcut semnul crucii și apoi a furat o icoană din biserică, în Rădăuți. Este lovitura uluitoare pe care a dat-o o pensionară, care a încălcat sfintele porunci chiar în Casa Domnului. Femeia nu a știut însă că furtul a fost surprins de camerele de supraveghere decât după ce preotul le-a predat Poliției care le-a făcut publice. Ca prin minune, suceveanca a înapoiat după câteva zile icoana furată și a donat o alta bisericii.

Furtul a avut loc, la începutul lunii septembrie, la Catedrala Ortodoxă din Rădăuți, informează Monitorul de Suceava. O femeie a intrat în sfântul lăcaș ca să se închine la icoana Maicii Domnului Ierusalimiţa. După ce s-a asigurat că nu era nimeni în preajmă, a băgat obiectul de cult într-o geantă și s-a făcut nevăzută. Fără să știe, suceveanca a pus mâna pe o icoană argintată cu o valoare de aproape 300 de euro.

Preotul Nicolae Vîrtea, parohul Catedralei Ortodoxe ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Rădăuți, a depus o reclamație la Poliție pentru furt. Părintele le-a prezentat anchetatorilor și imaginile de pe camerele de supraveghere din momentul furtului.

După ce filmarea furtului din biserică a fost făcută publică, suceveanca a făcut un gest neașteptat. Gândindu-se probabil că Dumnezeu ar putea s-o pedepsească, a înapoit icoana la biserică.

„Marea noastră bucurie a fost că doamna în cauză a venit din proprie iniţiativă la biserică sâmbătă, pe 9 septembrie, a doua zi după sărbătoarea închinată Maicii Domnului. Aici a lucrat credem şi Maica Domnului. Noi am iertat-o pe loc pentru că Dumnezeu nu voieşte moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă şi să fie viu”, a declarat preotul paroh, pentru sursa citată.

Câteva zile mai tâziu, femeia a revenit la sfântul lăcaș și le-a făcut o supriză preoților.

„Dânsa a mai dus o icoană a ei pe care a dăruit-o bisericii, o icoană la fel de frumoasă pe care noi o vom păstra aici în biserică în sfântul altar”, a spus preotul paroh Nicolae Vîrtea. Potrivit părintelui, femeia s-a căit, spunând că a furat icoana, pe fondul unei depresii. Preotul a iertat-o pe femeie, iar astfel și-a retras plângerea depusă la Poliție.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA