AcasăNews AlertCAZ ÎN MARAMUREȘ – Un copil de numai 3 ani are nevoie...

CAZ ÎN MARAMUREȘ – Un copil de numai 3 ani are nevoie de o operație de 25.000 de euro. Până acum, băiețelul a suferit 15 intervenții chirurgicale

DISTRIBUIȚI

CAZ ÎN MARAMUREȘ  Nicholas este un copilaş de doar trei ani şi jumătate din Ulmoasa, Maramureş, care a suferit până acum nu mai puţin de 15 intervenţii chirurgicale. Imediat după naştere, el a fost diagnosticat cu mai multe afecţiuni grave. El se află acum la recuperare în Belgia, unde rezultatele sunt bune, însă are nevoie de o operaţie în străinătate pentru care, mama lui spune că are nevoie de 25.000 de euro, potrivit Adevărul.ro.

Nicholas s-a născut prematur, iar imediat după naştere, diagnosticul medicilor a fost necruţător: hidrocefalie congenitală, tetrapareză spastică şi retard psihomotor. Ulterior, băieţelul a început să facă şi crize de epilepsie. Nicholas are acum trei ani şi opt luni şi îşi petrece majoritatea timpului prin spitale, unde face recuperare după ce a suferit nu mai puţin de 15 intervenţii chirurgicale.

La 28 de zile după naştere s-a pus primul diagnostic, de hidrocefalie congenitală. Ulterior, a fost văzut de mai mulţi medici, de neurolog şi neuropsihiatru şi s-a mai pus diagnosticul de tetrapareză spastică şi retard psihomotor. De anul trecut a început să facă şi crize de epilepsie”, spune mama lui, Ionela Lupşe.

Părinţilor li s-a explicat că micuţul s-a născut cu nişte formaţiuni chistice pe suprafaţa creierului. Acest lucru determină acumularea de lichid cefalo-rahidian care, în mod normal, ar trebui să circule la nivelul unor compartimente ale creierului numite ventriculi, apoi în jurul creierului şi a măduvei spinării, furnizând protecţie şi hrană acestora, potrivit medicilor specialişti.

Diagnosticele de hidrocefalie congenitală, retard psihomotor şi tetrapareză spastică au fost puse la Cluj, iar ultimul, de epilepsie, a fost descoperit în Belgia. Pentru asta am început tratamentul, am fost anul trecut de trei ori, iar acum se pare că tratamentul începe să dea roade. Crizele de epilepsie s-au redus. Din păcate, unul din medicamente nu se găseşte în România. Unul dintre ele costă în jur de 40 de euro şi ne ţine cam o lună, o lună şi ceva, iar celălalt, care se administrează dacă face crize mai mari de cinci minute, costă 112 euro”, mai spune mama băieţelului.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

 

Citește și: http://2.actualmm.ro/cicarlau-ultima-ora-accident-soldat-cu-o-persoana-incarcerata-si-doua-masini-avariate/

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA