spot_img
AcasăActualitateCAZ INCREDIBIL - Două adolescente, una minoră, obligate să se prostitueze de...

CAZ INCREDIBIL – Două adolescente, una minoră, obligate să se prostitueze de către un grup de proxeneți. Fetele se aflau în grija Protecției Copilului

spot_img

DISTRIBUIȚI

Două adolescente, una dintre ele minoră și cealaltă majoră de puțin timp, au fost racolate și obligate să se prostitueze de către un grup de proxeneți din Suceava. Cele două tinere erau trimise în mai multe unități de cazare din Suceava și Maramureș. Informația cu adevărat șocantă este că, potrivit Adevărul, cele două tinere se aflau în grija Protecției Copilului care, se pare, habar nu avea de această situație.

În urma unor descinderi ale polițiștilor suceveni și maramureșeni, împreună cu procurorii DIICOT și jandarmi, au fost indisponibilizate 3 mașini, 10 telefoane mobile și cartele SIM. Cei trei tineri cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, achetați inițial, erau ajutați de alți 6 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 29 de în activitatea infracțională.

Instanța a decis arestarea preventivă a 6 dintre aceștia.

Ce spune DIICOT

La data de 09.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu jumătatea lunii ianuarie 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, urmărind obținerea de foloase materiale din practicarea prostituției, pe raza județului Suceava, de către mai multe persoane vătămate.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate și ridicate 3 autoturisme, 10 telefoane mobile, cartele SIM, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile. La activități au participat polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, luptătorii Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Suceava și Maramureș precum și jandarmi din cadrul IJJ Suceava și Bacău. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA