AcasăEvenimentCAZ ÎN MARAMUREȘ - Două familii din Vișeu, venite din Austria, au...

CAZ ÎN MARAMUREȘ – Două familii din Vișeu, venite din Austria, au păcălit autoritățile și nu au intrat în carantină

spot_img

DISTRIBUIȚI

Două familii din Vișeu de Sus s-au întors din Austria în România în urmă cu câteva zile. Aceștia au vrut să păcălească autoritățile și să scape de carantina instituționalizată, intrând în țară prin vama Nădlac. Aceștia s-au autoizolat însă la domicilii imediat ce au ajuns la casele lor. Din nefericre pentru ei, vecinii au alertat imediat autoritățile, iar acum au fost deschise patru dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Vă redăm mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus:

„Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus au fost înregistrate, la data de 30.04.2020, un număr de patru dosare penale, toate având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, prev.și ped.de art.352 alin.1 Cod penal.

În fapt, în data de 30.04.2020, în urma unor informații vizând răspândirea noului virus COVID 19, organele de cercetare penală din cadrul Poliției orașului Vișeu de Sus s-au deplasat la domiciliile a patru persoane domiciliate pe raza orașului Vișeu de Sus, de fapt două familii, unde au constatat faptul că, la data de 27.04.2020, în jurul orei 14:10, acestea au intrat în țară, prin vama Nădlac, întorcându-se din Austria cu un autoturism, evitând carantina. Ajunşi acasă la Vişeu de Sus, cele două familii s-au autoizolat, dar vecinii s-au sesizat şi au anunţat poliţia.

Se efectuează cercetări în aceste dosare penale pentru a se stabili condițiile în care acestea nu au fost plasate în carantină.

Activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”.

 

ActualMM

Foto: Youtube/ Cosmin Tomoiagă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA