AcasăActualitateACTUALIZARE/ CAZ HALUCINANT ÎN MARAMUREȘ - Polițist acuzat că a bătut cinci...

ACTUALIZARE/ CAZ HALUCINANT ÎN MARAMUREȘ – Polițist acuzat că a bătut cinci copii chiar în directorat. Ce spun autoritățile

DISTRIBUIȚI

CAZ HALUCINANT ÎN MARAMUREȘ Incident grav la Mireșu Mare. O familie acuză cadrele didactice de la Școala Generală Mireșu Mare că ar fi asistat impasibili cum polițistul din comună ar fi lovit cinci elevi. Incidentul s-ar fi întâmplat în cancelaria unității școlare.

Contextul presupusei bătăi

Conform informațiilor furnizate de tatăl unuia dintre copiii agresați de polițistul din Mireșu Mare reiese faptul că în cursul zilei de duminică, la Poliție ar fi fost depusă o plângere din partea unui localnic. Acesta susținea că tatăl acestuia ar fi fost agresat de cinci tineri, care i-au spart și geamurile de la casă.

Ce spune tatăl uneia dintre victime

S-au făcut cercetări și s-a stabilit despre cine a fost vorba. Copilul meu în vârstă de 12 ani nu a fost implicat. Astăzi a venit la școală polițistul din comună și au dus cinci copii la doamna directoare. Acolo i-a luat tare polițistul și i-a lovit. Pe copilul meu l-a lovit peste cap de și-a mușcat limba. Și pe copilul vecinului i-a tras o palmă. De fapt pe toți i-a lovit, crezând că așa va rezolva cazul de duminică. Când am aflat ce s-a întâmplat cred că am avut 200 tensiunea. Am mers la poliție dar nu l-am găsit pe domnul polițist. L-am sunat de mai multe ori. M-a sunat și m-a întrebat de ce l-am înjurat. Cum să lovești un copil de 12 ani iar directoarea să asiste fără să îi spună nimic. Merg să depun plângere la Baia Mare poimâine. Și vă mai spun: nu sunt singurele probleme acolo” a declarat tatăl copilului de 12 ani pentru baiamare24.

Ce spune mama minorului

Mama elevului aflată în străinătate a postat un mesaj pe pagina de socializare. Îl redăm în totalitate.

Școala Gimnazială din Mireșu Mare unde se face diferența între copii. Unde cărțile de dau pe pile și pentru cei cu situație materială mai grea nu se dă nimic. Doamna directoare de ce ați permis ca 5 minori să fie duși la secția de poliție pentru declarații să fie loviți de către șeful de post de la Mireșu Mare. De ce ați permis doamna directoare? Oare nu știți că nu trebuie să dați într-un minor. Cu ce drept domnul polițist ia lovit iar dumneavoastră ați asistat nepăsătoare? Copilul meu s-a speriat și a spus că nu a făcut nimic, chiar dacă a fost lovit. Vă promit că nu va rămâne așa și că dumneavoastră și domnul polițist o să fiți trași la răspundere pentru ce s-a întâmplat azi în postul de Poliție Mireșu Mare”

Ce spune poliția

Conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privirile la aspectele menționate urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri” a declarat baimare24.ro Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Actualizare:

Cazul scandalului de la Mireșu Mare e departe de a se fi încheiat. Rudele celor cinci copii de 12-13 ani acuză șeful postului de Poliție din Mireșul Mare de faptul că i-a bătut pe minori, iar pe directoarea unității de învățământ, respectiv pe alți profesori că au asistat impasibili la întreaga scenă. De cealaltă parte, unii dintre cei care sunt implicați în scandal ori nu doresc să declare nimic despre incident, ori neagă cu vehemență acuzațiile. Ba chiar mai mult, aduc acuzații celor cinci copii. Este și cazul primarului din Mireșu Mare, Ioan Mătieș, care ne-a contactat astăzi pentru a ne spune partea sa de poveste.

Ce spune primarul din Mireșu Mare

Haideți să vă spun eu cum stă treaba. Copii ăștia sunt niște copii problemă. În urmă cu câteva zile au intrat în casă peste un bătrân de 82 de ani și l-au lovit în cap. Bătrânul are probleme de sănătate, azi a mers de urgență la spital după lovitura de acum câteva zile. Noi încercăm să îi educăm, mergem des pe la școală, cu domnul șef de post și facem activități de prevenire. Se creează un precedent foarte periculos, acuma copii cred că pot să facă ce vor, îl șantajează pe șeful de post! Nu e cine să se ocupe de ei. Unul e orfan de mamă, la altul îi sunt divorțați părinții , la altul îi sunt plecați din țară. Unul dintre părinți e un alcoolist, umblă toată ziua beat și își bate familia! Unul dintre copii e rudă cu bătrânul pe care l-au bătut. Noi încercăm să îi ajutăm pe copiii ăștia, că dacă îi exmatriculăm ce rezolvăm?”, a declarat pentru ActualMM.ro primarul Ioan Mătieș.

Întrebat dacă șeful de post s-a prezentat la unitatea de învățământ pentru o acțiune de prevenire ori în legătură cu cazul vârstnicului bătut, primarul a declarat:

A mers și pentru prevenire, și pentru cazul cu bătrânul bătut. Dar nu ca să le ia declarații la copii, a mers doar așa, să discute cu ei. Cum să îi lovească? Doamne ferește! Cum v-am spus, noi mergem des pe la școală și vorbim cu ei, încercăm să îi învățăm lucruri bune”, a mai declarat primarul.

Tăcere în instituții

Directoarea școlii nu a putut fi contactată telefonic. Am reușit, însă, să dăm de un cadru didactic din unitatea de învățământ în speranța că ar putea să ne spună ce s-a întâmplat defapt în biroul directoarei. Acesta nu a vrut să ne ofere detalii, însă ne-a spus că un memoriu oficial ne va fi transmis în cursul zilei de azi, de către conducerea școlii, în care se va explica cu exactitate ce s-a întâmplat. La fel ca în cazul primarului, profesorul ne-a asigurat că nu poate fi vorba despre nici un fel de violență asupra celor cinci minori.

Până la această oră nu primit informații din partea conducerii unității de învățământ. Potrivit informațiilor noastre, informarea oficială cu privire la incident a fost transmisă astăzi către ISJ Maramureș, la cererea inspectoratului. Directoarea unității de învățământ a contactat telefonic Inspectoratul Școlar Județean, pentru a povesti cele întâmplate, doar aseară, la scurt timp după ce presupusul scandal a fost dezvăluit de către mass-media.

Ce spune ISJ Maramureș

Aseară, 27.01.2020, ora 21:44, directorul Școlii Gimnaziale Mireșu Mare a informat telefonic și prin mail despre incidentul în care au fost implicați elevi ai Școlii Gimnaziale Mireșu Mare. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a solicitat conducerii unității de învățământ o informare oficială și totodată a constituit o comisie de inspectori școlari care cercetează, în acest moment, aspectele referitoare la acest caz. La finalizarea anchetei desfășurate de inspectorii școlari, vă vom transmite mai multe date”, se arată în comunicatul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

ActualMM.ro a cerut Inspectoratului Școlar Județean Maramureș informarea oficială a conducerii școlii din Mireșu Mare cu privire la incident. Vom reveni cu amănunte.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA