Acasă Actualitate Social CĂUTATE DIN NOU - Tot mai mulți tineri aleg școlile profesionale

CĂUTATE DIN NOU – Tot mai mulți tineri aleg școlile profesionale

DISTRIBUIȚI

CĂUTATE DIN NOU Tot mai mulți tineri din Maramureș se îndreaptă din nou către școlile profesionale.

CĂUTATE DIN NOU În urmă cu câțiva ani, numărul celor care optau pentru acest tip de învățământ abia trecea de 200. Acum mii de tineri urmează cursurile unei școli profesionale.

Oficialii din învățământul maramureșean arată că anul acesta s-au înscris la astfel de școli puțin peste 2.400 de elevi.

Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, spune că în anul școlar 2016-2017 astfel de cursuri pot fi urmate în 25 de unități de învățământ din județ. Acestea își propun să-i pregătească pe elevi în unele dintre cele mai cerute meserii de pe piața locală a muncii.

„Este vorba despre colegii care pregătesc elevii în meserii care s-a constatat că se numără printre cele mai solicitate în ultima perioada pe piața muncii.

Paleta este extrem de largă și cuprinde numeroase specializări. De la zidar, ospătar sau instalator până la electronist rețele comunicaţii sau electromecanic”. a spus Meşter.

Adriana Meșter susține că până acum școlile profesionale erau privite ca un nivel de învățământ inferior. Asta în ciuda faptului că pot pregăti meseriaşi foarte buni şi care pot să câştige foarte mult.

Citeşte şi BANI DE LICEU – Termenul limită pentru depunerea cererilor 1 octombrie

Se pare însă că acum modul în care sunt privite lucrurile s-a schimbat. Mulți elevi îşi evaluează capacităţile. Apoi ajung la concluzia că nu vor putea da bacalaureatul și optează pentru o școală profesională.

Unitățile de învățământ au încheiat convenții cu unul sau chiar mai mulți agenți economici în vederea efectuării stagiilor de pregătire practică ale elevilor. Acest lucru le sporește șansele de a se încadra mult mai rapid în câmpul muncii.

De remarcat că multe dintre unitățile care în ultimii ani au înregistrat zero la sută procent de promovabilitate la bacalaureat s-au reorientat și sau transformat în școli profesionale.

C.A.

sursa foto

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACCIDENT ÎN TĂUȚII DE SUS – Impact frontal între două autoturisme

Un accident rutier a avut loc în această dimineață, în jurul orei 8:00, pe DN 18, pe raza localității Tăuții de Sus. Potrivit primelor...

ACȚIUNE DE SALVARE BAIA MARE – Bebeluș de 6 luni, transportat cu avionul SMURD cu arsuri grave

O acțiune de salvare contratimp a avut loc az-noapte în Baia Mare. Un bebeluș de numai 6 luni care a suferit arsuri pe 30%...

LUCRĂRI LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată temporar pe o stradă din Baia Mare

Băimărenii de pe strada Alba Iulia din Baia Mare vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 17 septembrie, timp de câteva ore. Sistarea...

PREȚUIRE PENTRU SALVATORII DIN LINIA ÎNTÂI – Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare au fost recompensate cu daruri simbolice...

A trecut deja o jumătate de an de când cadrele medicale din linia întâi duc o luptă neobosită cu virusul care, într-o mai mică...

Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații din Țara Codrului pentru alegerile din 27 septembrie

Candidații pentru primăriile din Țara Codrului au fost lansați, zilele trecute, în Ariniș. Primari cu multe mandate în spate, dar și candidați aflați la...