AcasăActualitateSocialCĂUTATĂ – Ingineria, o meseria din nou la modă printre români

CĂUTATĂ – Ingineria, o meseria din nou la modă printre români

spot_img

DISTRIBUIȚI

CĂUTATĂ  O meserie intrată într-un con de umbră imediat după Revoluţie a ajuns să fie cea mai căutată astăzi pe piaţa muncii, relatează Digi24. În Oradea, firmele din Parcul Industrial au mare nevoie de ingineri, însă îi găsesc foarte greu. Ca să-i atragă pe viitorii angajați, companiile au venit la Târgul de cariere cu standuri inovative. În total, 30 de firme au pus la bătaie peste o mie de locuri de muncă în mai multe domenii.

Zeci de oameni în căutarea unui loc de muncă au venit să vadă ce oferă angajatorii. Pe lângă ingineri, firmele au căutat de la lucrători comerciali și operatori în fabrici şi până la agenți de vânzări şi economiști.

Luminița Popa, organizator local al Târgului de Cariere: „Ingineria se pare că este clar meseria viitorului, în toate domeniile ei”.

Cea mai mare companie din parcul industrial din Oradea, care furnizează componente pentru infrastructura telecom şi industria auto, cu peste 1.600 de angajați, a organizat şi un atelier. S-a vorbit despre modul de lucru, responsabilitățile și posibilitățile de dezvoltare pe care le are un inginer în cadrul firmei.

Carmen Sass, reprezentant HR în cadrul companiei: „Am decis să organizăm acest work-shop pentru a familiariza inginerii și studenții cu procesele noastre”. Și celelalte firme de pe platforma industrială au fost dispuse să ofere cât mai multe facilități ca să atragă ingineri. Nicoleta Sotoc – HR manager în cadrul unei companii din domeniul automotive: „Ne gândim să le oferim training la locul de muncă, țintim și studenți”.

Corina Brândușan, PR manager al Târgului de Carieră: „Angajatorii apreciază foarte mult candidații care vin cu experiență, fie experiență în muncă, fie în internshipuri și stagii de practică”. Astfel de târguri au mai avut loc la Cluj, Iași, Sibiu şi Târgu Mureș.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA