spot_img
AcasăActualitate112CÂŢI AU BENEFICIAT DE LEGE? - 1.200 de deținuți, eliberați în prima...

CÂŢI AU BENEFICIAT DE LEGE? – 1.200 de deținuți, eliberați în prima lună după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu. Toader spune că au fost aproximativ 600

DISTRIBUIȚI

CÂŢI AU BENEFICIAT DE LEGE?  Legea recursului compensatoriu și-a arătat deja efectele pentru 1.200 de deținuți, în prima lună de la intrarea sa în vigoare.

Precizările legate de numărul deținuților eliberați de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu vin de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a oferit această cifră, ca un drept replică față de afirmația ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Acesta anunțase în Parlament că de această lege au beneficiat până acum aproximativ 600 de deținuți.

Sindicaliștii trag, astfel, un semnal de alarmă și spun că datele oficiale arată că aproximativ 80% dintre deținuții eliberați recidivează într-o perioadă de un an de când sunt eliberați, fapt ce ar însemna un plus de aproximativ 5.000 de infracțiuni în următorul an.

Mai mult, se estimează că, până la sfârșitul anului viitor, aproximativ 8.000 de deținuți vor beneficia de această lege.

Actul normativ – intrat anul acesta în vigoare – prevede că se scad șase zile din pedeapsă, pentru fiecare lună în care un condamnat a stat într-un spaţiu mai mic de 4 metri pătraţi sau într-unul în care este igrasie, precizează Digi 24.

Problema e că au existat deja și primele erori în aplicare legii.

Info

citeşte şi JOBURI ÎN STRĂINĂTATE – Peste 1.900 locuri de muncă vacante în Europa. Cele mai multe sunt în Spania şi în Portugalia, la cules de căpşuni şi zmeură

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA