AcasăLifestyleCâte tipuri de anvelope există și care sunt diferențele?

Câte tipuri de anvelope există și care sunt diferențele?

DISTRIBUIȚI

Descarcă imaginea aici.

 

Există un număr suprinzător de mare de anvelope auto pe piață, iar fiecare tip este conceput pentru un scenariu specific și pentru un stil de șofat. Dacă dorești să faci cea mai bună alegere de anvelope pentru autovehiculul tău, este vital să afli mai multe informații despre diferitele tipuri de anvelope și caracteristicile acestora.

 

În acest mic ghid, vom parcurge tipurile de anvelope existente pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie pentru vehiculul tău:

  1. Anvelope all-season

După cum sugerează și numele, aceste anvelope sunt concepute special pentru toate anotimpurile. De obicei, anvelopele all-season sunt opțiunea implicită atunci când achiziționezi o mașină nouă.

 

Anvelopele all-season creează condiții de conducere fără probleme, în special pe autostradă, și au tracțiune bună pentru toate anotimpurile. Dacă locuiești într-o regiune cu ierni relativ blânde, atunci acest tip de anvelope vor funcționa în siguranță, deoarece sunt construite tehnic pentru a face față atât drumurilor umede, ușor alunecoase și ușor înzăpezite, cât și celor uscate de pe tot parcursul anului.

 

Încearcă anvelopele all-season KORMORAN!

  1. Anvelope touring

Aceste anvelope sunt foarte asemănătoare celor all-season, dar sunt concepute special pentru a spori performanța generală a unui autovehicul. Doar anumite modele de vehicule, cum ar fi mașinile sport și sedanurile, au acest tip de anvelope disponibile pentru incorporare și, de obicei, nu este opțiunea implicită la achiziția vehiculului în sine.

 

Anvelopele touring tind să aibă un rating de viteză crescut, ceea ce înseamnă că acest tip de anvelope poate suporta viteze foarte mari, oferind șoferului securitate și control în același timp.

  1. Anvelope de vară

Anvelopele de vară sunt specifice anotimpurilor călduroase. Cauciucul este produs pentru a rezista la cele mai înalte temperaturi din sezonul cald. Anvelopele de vară sunt, de asemenea, foarte bune în timpul condusul în condiții umede, ceea ce poate fi o caracteristică esențială pentru șoferii care locuiesc sau călătoresc în regiuni ploioase chiar și pe timpul verii.

 

Cu toate acestea, anvelopele de vară nu sunt versatile și ar trebui utilizate doar atunci când temperatura trece de 20 de grade Celsius.

  1. Anvelope de performanță

Deși anvelopele touring sunt, de asemenea, orientate spre performanța autovehiculului, acestea nu trebuie confundate cu anvelopele de performanță adevărate.

 

Anvelopele de performanță permit controlul la viteze mult mai mari decât anvelopele touring și sunt, totodată, concepute pentru a sprijini șoferul în diferite condiții meteorologice, în special în sezonul rece.

 

Designul și canelurile din anvelopele de performanță funcționează prin creșterea aderenței pentru a te ajuta să rămâi în siguranță în toate tipurile de condiții meteorologice. Anvelopele de performanță au în general caneluri circumferențiale și laterale mai mari pentru o tracțiune mai bună pe șoselele umede.

  1. Anvelope de autostradă

De obicei, anvelopele de autostradă se găsesc pentru mașini tip SUV și camioane. După cum sugerează și numele, aceste anvelope sunt special concepute pentru a permite mașinilor mari o călătorie lină pe drumuri drepte și netede.

 

În general, aceste anvelope pot fi folosite și în majoritatea anotimpurilor, atâta timp cât regiunea în care călătorești nu se confruntă în mod obișnuit cu vreme extremă.

  1. Anvelope pentru toate terenurile sau all-terrain

Anvelopele all-terrain se încadrează undeva între anvelopele de autostradă și anvelopele off-road, deoarece nu sunt concepute special pentru niciuna dintre situații în mod specific.

 

În timp ce acest lucru înseamnă că anvelopele all-terrain pot fi utilizate în aproximativ toate condițiile de conducere cu un oarecare succes, cu toate acestea, nu sunt specializate pentru un anumit tip de drum. Adică, nu vor fi la fel de performante pe autostradă cum sunt anvelopele de autostradă, de exemplu.

  1. Anvelope de iarnă

Dacă locuiești într-o zonă cu condiții extreme de iarnă, probabil că vei dori să investești într-un set de anvelope de iarnă. Acest tip de anvelope este conceput special pentru toate condițiile din sezonul rece.

 

De obicei, banda de rulare este un pic mai mare, ceea ce permite anvelopelor să canalizeze noroiul și zăpada departe de punctele de contact. Acest lucru oferă mai multă aderență și previne cu succes accidentele rutiere.

 

Este indicat să alegi anvelopele care se potrivesc cel mai bine situației tale de condus. Ai la dispoziție anvelope de toate tipurile de la Acvila România!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA