Acasă modele CATASTROFĂ ÎN ORADEA – Investiție de două milioane de euro, distrusă

CATASTROFĂ ÎN ORADEA – Investiție de două milioane de euro, distrusă

DISTRIBUIȚI

CATASTROFĂ ÎN ORADEA  O investiție de aproape două milioane de euro a fost distrusă, după prima ninsoare din acest sezon. O alunecare de teren a făcut ravagii în grădina publică Ciuperca din Oradea, la mai puțin de un an de la inaugurare. Versantul a luat-o la vale de 70 de metri, relatează ebihoreanul.ro

Alunecarea de teren a distrus cascada, aleile, instalațiile electrice, dar și toate amenajările urbanistice.  Totodată, aleea care face legătura cu punctele de belvedere din vârful dealului s-a făcut praf, iar accesul la grădina publică a fost blocat. Valul de pământ a rupt și toate conductele și rețelele electrice.

„Sâmbătă noapte, pe deal ziceai că este furtună. Fulgera întruna. Cred că erau cablurile electrice care se rupeau”, a povestit un localnic.

La locul dezastrului a ajuns directorul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea. Marius Moș a coordonat investiția prin care dealul Ciuperca a fost transformat în grădină publică. Alături de el a venit patronul firmei, care a executat lucrările, dar și proiectantul acestora. Investiție de aproape două milioane de euro a fost distrusă. Se caută vinovații

 „Am comandat o expertiză care să identifice cauzele alunecării de teren şi să recomade soluţia tehnică pentru refacerea lucrărilor”, a declarat directorul Marius Moş.

Directorul a precizat că toate lucrările trebuie acum refăcute. Lucrările sunt în garanție și, cel mai probabil, vor fi realizate pe cheltuiala constructorului. De cealaltă parte, patronul firmei, care a amenajat grădina, susține că nu are nicio vină.

„Ce are garanţia lucrării cu o catastrofă naturală? Terenul este argilos, nisipul de deasupra s-a îmbibat cu apă şi a provocat o undă de alunecare”, a spus Marius Ivaşcu, patronul firmei. Potrivit constructorului, lucrările vor trebui refăcute din fonduri guvernamentale. Pentru a evita producerea accidentelor, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai constructorului au decis să închidă accesului publicului pe deal.


Mai mult, grădina publică Ciuperca a fost închisă publicului la sfârșitul lunii octombrie când autoritățile au cerut constructorului să execute lucrări de refacere. Pe aleile, care duc spre vârful dealului, s-au denivelat din cauza tasărilor și a alunecărilor de teren. Lucrările urmau să fie efectuate de constructor, pe propria cheltuială, investiţia fiind în garanţie timp de cinci ani.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA