AcasăEvenimentCătălin Ivan (eurodeputat PSD): România are nevoie de o nouă generație de...

Cătălin Ivan (eurodeputat PSD): România are nevoie de o nouă generație de politicieni

DISTRIBUIȚI

Duminică, 11 mai, eurodeputatul PSD, Cătălin Ivan, se va afla în Maramureș, pentru a participa alături de social-democrații din județ la Tânjaua de pe Mara. Cătălin Ivan, deputat în Parlamentul European candidează, în 25 mai, pe listele Alianței Electorale PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat.

Rep: În 25 mai România este chemată la vot pentru a trimite în Parlamentul European oameni care să ne reprezinte cu cinste și mândrie. Dumneavoastră candidați din partea Alianței PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat și sunteți dovada că tinerii au un cuvânt de spus în politica județeană, națională și europeană. Ce gânduri transmiteți tinerilor politicieni?

Cătălin Ivan: Personal, consider că și în aceste alegeri, și în politica românească avem nevoie de o nouă atitudine, de o nouă generație de politicieni care să nu aibă nicio legătură cu vechiul regim, cu modul defectuos de a face politică după ’89. În România există o astfel de generație de tineri care pot și vor să schimbe ceva.

În Maramureș aveți un exemplu de tânăr politician care a reușit să se impună și să schimbe lucrurile și mă refer la președintele filialei județene a PSD, Gabriel Zetea, pe care îl știu din vremea când eram amândoi membri ai Tineretului Social Democrat. Încă de atunci ne-am dorit o schimbare în politică, în mentalitatea românilor. Atât Gabriel Zetea, cât și eu am reușit să aducem schimbarea, să promovăm tinerii în lumea politică.

Rep: De ce este important ca Maramureșul, ca România să iasă la vot la alegerile europarlamentare? Aveți un mesaj pentru pentru maramureșeni?

Cătălin Ivan: Mesajul meu este unul simplu și elocvent. Avem nevoie de o altă atitudine a României în Europa, avem nevoie de români care să stea cu fruntea sus la masa celor 28 de state, avem nevoie de o țară puternică în UE. Trebuie să avem capacitatea de a trimite în Parlamentul European oameni care să simtă românește, să fie mândri că sunt români, politicieni care să fie ambasadori ai României.

Drepturile românilor trebuie respectate, atât a celor care muncesc în țară, cât și a celor care activează înafara granițelor. Românii trebuie să știe să-si apere cu fermintate și demnitate drepturile în Europa. Maramureșenii sunt cunoscuți ca oameni mândri de originea lor, de naționalitatea lor, de județul lor. Mesajul Alianței Electorale PSD-UNPR-PC se adresează românilor mândri, iar maramureșenii sunt printre cei mai mândri români, de aceea sloganul nostru se pliază perfect județului dumneavoastră.

Rep: Duminică veți fi în Maramureș, la Tânjaua de la Hoteni. Ați mai fost vreodată la această sărbătoare?

Cătălin Ivan: În Ocna Șugatag n-am mai ajuns până acum, însă în Baia Mare și Maramureș am fost de mai multe ori la invitația prietenului meu, președintele PSD, Gabriel Zetea. Tânjaua de pe Mara este cunoscută la nivel național și mereu am auzit doar cuvinte de laudă și apreciere față de această sărbătoare. De mult mi-am dorit să ajung în mijlocul maramureșenilor la acest eveniment atât de important pentru comunitate, iar duminică voi fi și eu prezent în județul dumneavoastră.

Maramureșenii sunt oameni mândri să fie români, iar eu sunt mândru să fiu duminică, alături de ei. Și îmi doresc ca, în această vară să petrec câteva zile în acest minunat colț de rai, alături de familia mea. La final aș dori să reamintesc maramureșenilor cât de important este votul lor, în 25 mai. Ca mândri cetățeni ai Europei, sper ca maramureșenii să-și exercite votul și să dea o nouă șansă echipei PSD-UNPR-PC de a fi vocea României în Europa.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA