AcasăActualitate112CÂT EŞTI DISPUS SĂ RIŞTI PENTRU O CLIPĂ DE VIS? - Prevenire antidrog...

CÂT EŞTI DISPUS SĂ RIŞTI PENTRU O CLIPĂ DE VIS? – Prevenire antidrog la Colegiul Naţional Mihai Eminescu

DISTRIBUIȚI

Pentru că substanţele interzise pot afecta sănătatea consumatorului şi siguranţa celor din jurul său, concentrarea eforturilor pentru prevenirea şi combaterea traficului şi a consumului de droguri este o prioritate a poliţiştilor maramureşeni.

În cadrul activităţilor pe care le desfăşoară pentru a-i conştientiza pe tineri cu privire la consecinţele consumului de droguri, poliţiştii s-au întâlnit ieri, 15 martie, cu elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii însoţiţi de un specialist din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au punctat, în cadrul unor discuţii interactive, riscurile sociale pe care le implică consumul de substanţe interzise şi faptul că de la consum la dependenţă şi apoi la comiterea altor infracţiuni nu mai este decât un pas. De asemenea, consumatorii pot fi atraşi apoi în cadrul unor reţele de producere şi trafic iar persoanele care comit astfel de fapte riscă să-şi piardă libertatea.

Filmele cu impact emoţional vizionate, exemplele concrete despre felul în care o stare de fericire de moment se poate transforma într-o tragedie dar şi date concrete cu privire la numărul acţiunilor şi percheziţiilor efectuate de poliţişti pentru combaterea traficului de droguri, a bunurilor şi banilor confiscaţi de la cei care au astfel de preocupări, măsurile pe care poliţiştii şi instanţele le-au luat, au făcut ca ora petrecută alături de tineri să fie interesantă şi educativă.

Informaţiile transmise de poliţişti au fost completate de către personalul medical prezent la activitate, care le-a transmis tinerilor aspecte legate de consecinţele pe care consumul de droguri le are asupra sănătăţii şi dezvoltării psihice.

La finalul orei elevii au aflat despre instituţiile care le pot veni în sprijin cu precizarea că posibilităţile de tratament ale dependenţilor sunt destul de reduse, în România existând prea puţine instituţii specializate comparativ cu numărul consumatorilor.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

citeşte şi NOUTĂŢI DESPRE CRIMA DIN VIŞEU DE SUS – Suspectul, recidivist, nu a fost încă prins

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA