AcasăLifestyleCat de important este sa aveti uneltele potrivite!

Cat de important este sa aveti uneltele potrivite!

DISTRIBUIȚI

Atunci cand doriti sa reparati ceva prin casa sau sa aduceti imbunatatiri unor piese de mobilier existent este bine sa aveti la indemana uneltele necesare. Din fericire, la regalfermierul.ro mesterii priceputi vor gasi mereu echipamente de constructii instalatii la preturi convenabile! Trusa pentru sudat este un echipament important, nu doar pentru cei priceputi care lucreaza in acest domeniu, dar si pentru orice barbat care ocazional trebuie sa mai repare prin casa cate o teava!

Sudarea tevilor, mai degraba decat utilizarea fitingurilor insurubate, are o serie de avantaje. Vom trece in revista cateva dintre avantajele majore, dar in niciun caz aceasta nu include fiecare avantaj pe care il are sudarea tevilor. Exista multe moduri de proprietate diferite de a conecta conducte pentru diferite aplicatii si nu vom incerca sa le discutam aici.

Unul dintre avantajele tevii sudate fata de fitingurile insurubate este eliminarea tuturor fitingurilor necesare pentru imbinarea sectiunilor drepte individuale de teava. In cazul tevii insurubate, trebuie sa existe o racordare intre fiecare imbinare in linii drepte de teava. Sudarea, pe de alta parte, poate fi realizata sub orice forma, in orice locatie intr-o teava dreapta. Este necesara doar o pregatire la capetele tevii.

De multe ori, cand nu se folosesc filete, poate fi selectata o teava cu perete mai subtire. Pentru perioade lungi si lucrari mari, acest lucru poate genera economii semnificative de costuri. Cand tevile sunt insurubate impreuna, este necesara o cantitate semnificativa de munca suplimentara pentru a fileta capetele tevilor si a monta fitingurile impreuna. De asemenea, exista costuri asociate cu fiecare dintre fitingurile filetate. Uneori, echipamentul pentru filetarea tevilor este mai complicat decat unele dintre echipamentele simple de sudura pe care le putem folosi pentru imbinarea tevilor impreuna in aplicatiile sudate.

Cand exista fitinguri insurubate, exista o cantitate semnificativa de turbulenta si rezistenta la fluid la curgerea prin conducta. Un sistem sudat corespunzator este neted si rationalizat pe conturul sau intern si pe suprafata.

O teava sudata este mult mai usor de reparat decat una care foloseste fitinguri insurubate. Cu sudarea, destul de des se poate face o reparatie cu teava pe loc. Un sistem de conducte insurubate trebuie dezasamblat reparat si apoi reasamblat. Exista o cantitate semnificativa de munca suplimentara de manipulat si de asamblat acel sistem de tevi insurubate si sa nu aiba niciun fel de scurgeri in el. Destul de des, teava sudata poate face fata vibratiilor mult mai bine decat un sistem de tevi insurubate. Sistemul sudat intr-o zona vibranta va fi mai putin predispus la scurgeri si va deveni slabit decat un sistem de tevi insurubate. Cand vine timpul sa izolati tevile, izolarea sau impachetarea unui sistem sudat este mult mai usor decat trecerea peste toate conexiunile filetate si toate denivelarile care vin cu acele fitinguri individuale.

Un alt avantaj al tevilor sudate este atunci cand tevile trebuie sa fie amplasate aproape una de cealalta. Putem localiza tevile sudate impreuna mult mai aproape decat putem cu tevile filetate. Tevile filetate necesita spatiu pentru a avea chei si alte unelte atasate la ele, astfel incat sa poata fi rotite si fixate.

Munca pentru sudarea si insurubarea tevilor mai mici este aproximativ aceeasi. Pe masura ce dimensiunea tevii creste, munca si timpul de instalare a tevii sudate scade, iar teava insurubata creste. Teava insurubata necesita, de asemenea, unelte diferite pentru fiecare dimensiune a tevii pe care dorim sa o filetam. O masina de sudura in mainile unui sudor de tevi calificat functioneaza pe tevi de orice dimensiune. Selectarea procesului de sudare adecvat pe baza materialelor, pozitiei, grosimii peretelui si utilizarii finale va juca in alegerea echipamentului de sudare corect. Longevitatea are echipamente de sudare pentru a satisface multe nevoi de sudare a tevilor.

Betoniera  este un alt echipament care nu trebuie sa lipseasca mai ales din gospodariile celor care inca mai au de cosntruit la propria lor casa!  La nivelul sau cel mai de baza, betoniera functioneaza pentru a combina cimentul fie cu pietris, fie cu nisip, precum si cu apa pentru a forma ceea ce stim ca ciment. Majoritatea mixerelor portabile folosesc un tambur rotativ pentru a realiza aceasta functie. Cea mai comuna utilizare a betonierelor portabile este amestecarea cimentului conventional pentru uz rezidential sau comercial, in care natura usor de mutat a masinii este utila si reduce eforturile de munca si de munca.
Malaxoarele portabile de ciment sunt adesea folosite pentru a crea umplutura fluida, care se mai numeste si material cu rezistenta scazuta controlata. Acesta este un amestec fluid care cuprinde nisip, ciment, cenusa zburatoare si apa. Umplerea fluida este in mod obisnuit apreciata, deoarece este versatila atat in ​​design, cat si in functie, si este de obicei folosita pentru a umple gaurile si santurile goale. In timpul plasarii, umplutura fluida nu creeaza goluri, nici nu se aseaza sau nu se aseaza sub incarcare.

Multi considera ca umplerea fluida este „sigura pentru lucratori”, deoarece lucratorii nu trebuie sa intre intr-un sant inainte de a-l umple. Betonul de umplere fluid poate fi plasat prin transportor, jgheab, pompa sau galeata, deoarece acest tip de beton este autonivelant si nu trebuie sa fie imprastiat sau compactat. Acest lucru este deosebit de util daca golul care necesita umplere este o groapa sau un gol pe un drum, deoarece se usuca rapid si permite revenirea rapida a traficului si a utilizarii drumului. In aceeasi lumina, betonul de umplutura fluid functioneaza bine pentru drumuri, deoarece este durabil si capabil sa suporte sarcini mai mari decat betonul constand din umpluturi mai granulare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA