AcasăLifestyleCât de des trebuie să mergi la dentist?

Cât de des trebuie să mergi la dentist?

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: Image by prostooleh on Freepik
Multe persoane iau în considerare vizitele la medicul stomatolog doar atunci când au o problemă dentară și au nevoie de tratament imediat, neglijând controalele de rutină. Însă, pentru a menține o sănătate orală optimă, este recomandat să mergi mai des la dentist, chiar dacă nu ai de-a face cu simptome care să te deranjeze.

De ce ar trebui să mergi mai des la dentist?

Scopul unei vizite la stomatolog nu ar trebui să fie doar acela de a trata, ci și de a preveni. Mergând periodic la un control de rutină, îți poți confirma faptul că dantura ta se află într-o stare bună sau poți depista anumite afecțiuni.

 

Este posibil să ai carii în stadii incipiente sau alte mici probleme care, în primă fază, nu provoacă simptome. Dacă acestea nu sunt tratate la timp, există riscul să evolueze și să provoace complicații, care apoi vor fi mult mai dificil de adresat. Cu ajutorul controalelor de rutină, le poți depista și poți lua măsuri astfel încât acestea să nu apară mai târziu.

Cât de des ar trebui să mergi la dentist?

Medicii stomatologi recomandă realizarea a două controale periodice pe an, la fiecare 6 luni. Astfel, în cazul în care apar eventuale probleme, acestea nu au timp să se agraveze, iar administrarea unui tratament va fi mai ușoară. Însă, un astfel de interval nu este recomandat în cazul tuturor.

 

Persoanele care suferă deja de anumite afecțiuni dentare vor avea nevoie de controale mai dese, pentru a ține simptomele sub control. De asemenea, același lucru se recomandă și în cazul persoanelor cu un risc mai ridicat de a dezvolta astfel de probleme.

 

Așadar, controalele pot fi realizate și la fiecare 3 luni. Acestea sunt recomandate în cazul femeilor însărcinate, a fumătorilor, a persoanelor cu un sistem imunitar scăzut, a diabeticilor, dar și a celor care sunt predispuși la a dezvolta afecțiuni orale bacteriene, care au gingiile sensibile sau au o stare mai puțin bună a danturii.

În ce constă un control dentar de rutină?

Indiferent de motivul pentru care mergi la dentist, medicul va realiza în primă fază o examinare amănunțită a cavității bucale. Astfel, va observa care este starea danturii tale, dacă există afecțiuni, care este gradul de severitate al acestora, ce tratamente pot fi recomandate etc.

 

În funcție de ceea ce va descoperi, medicul va putea face o serie de recomandări. Ele pot include diferite tratamente ce ar trebui realizate tot într-un cabinet stomatologic, însă și sugestii pentru o mai bună îngrijire și igienă orală.

 

Un control de rutină poate include și profilaxia dentară, adică igienizarea cavității bucale. În funcție de nevoile pacientului, se pot realiza periaje profesionale, detartraje, îndepărtarea plăcii bacteriene, fluorizări sau sigilarea șanțurilor și fosetelor.

 

Așadar, este absolut esențial să mergi periodic la dentist, pentru a evita apariția sau agravarea unor eventuale probleme. Apelează la servicii stomatologice de cel mai înalt nivel, unde să poți primi nu doar controale de rutină, ci și tratamente specializate, indiferent de afecțiunea de care suferi. O clinică de top îți poate oferi profesionalism, dar și mult confort și o experiență cât mai plăcută.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA