spot_img
AcasăActualitateCÂT DE CONVENABIL... – Barbul și-a dat demisia după ce a lăsat...

CÂT DE CONVENABIL… – Barbul și-a dat demisia după ce a lăsat orașul fără deszăpezire, însă primarul a reușit să redreseze situația

DISTRIBUIȚI

CÂT DE CONVENABIL…  La scurt timp după ce directorul Direcției Publice de Dezvoltare Publică, Vasile Barbul, și-a anunțat demisia de la Primăria Baia Mare, motivul acestei acțiuni nu a întârziat să apară.

Vineri, 2 martie, Baia Mare a fost acoperită de zăpada. Deși meteorologii anunțaseră din timp faptul că vom avea parte de ninsori abundente, pe străzile (chiar și arterele principale) orașului a fost aproape imposibil de circulat. Pe lângă șoferi, pietonii au avut și ei mari bătăi de cap în a circula prin oraș, trotuarele fiind acoperite total cu omăt.

Toată situația, care ne amintește de zilele grele de care am avut parte iarna trecută, a apărut după ce directorului executiv Vasile Barbul i-a venit ideea strălucită de a da dispoziția ca, din 1 martie, cele 30 de utilaje pregătite pentru astfel de situații să fie reduse la 5. Acest demers a creat un haos total pe străzile orașului și i-a pus pe băimăreni (și nu numai) într-o situație extrem de dificilă. Reamintim, asta în condițiile în care meteorologii anunțaseră cu mult timp înainte faptul că vom avea parte de ninsori abundente.

Primarul Cătălin Cherecheș, plecat fiind la București pentru o întâlnire cu Primul Ministru al României, cu ministrul Fondurilor Europene și cu cel al Dezvoltării, a făcut o solicitare scrisă celor responsabili de deszăpezire și celor care au realizat raportul prin care susțineau modificarea contractului de deszăpezire prin reducerea numărului de utilaje de la 30 la 5, prin care să i se comunice oficial cine preia responsabilitatea siguranței circulației și asigurarea siguranței cetățenilor Băii Mari.

Evident, pregătit fiind pentru o astfel de situație și fugind de răspundere, Vasile Barbul și-a prezentat demisia din funcția de director executiv.

Revenit din București la ora 20:00, primarul Cătălin Cherecheș a convocat o ședință de urgență a Comandamentului de iarnă, cerând imperios luarea măsurilor pentru intrarea în normalitate.

După ce a lăsat băimărenii cu ochii în soare, directorul demisionar a fost ieri noapte urgent înlocuit de primar și de câțiva angajați dinamici care au recuperat deficiența generată de fostul director, primarul preluând comanda și, până la 5 dimineața, a fost alături de colegii din primărie și muncitorii de la deszăpezire.

Astfel, după ora 20, în loc de 5 utilaje, pe străzile din Baia Mare au ieșit 15 utilaje. După câteva ore de muncă și coordonare serioasă, arterele orașului erau curățate, iar în cursul zilei a început acțiunea în cartiere.

ActualMM
Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA