AcasăAlteleEconomicŞTIAI? - Cât câştigă în realitate şoferii români de TIR care lucrează...

ŞTIAI? – Cât câştigă în realitate şoferii români de TIR care lucrează în străinătate

DISTRIBUIȚI

ŞTIAI? Salariul lunar la care poate ajunge un şofer român de camion care lucrează în străinătate poate ajunge chiar şi la 2.000 de euro.

În funcţie de ţara în care este înregistrată firma pentru care lucrează, şoferii români câştigă între 1.500 de euro şi 2.000 de euro.

Fără să fie obligaţi de patroni să lucreze peste program, să folosească magnetul pentru a înşela tahograful sau alte lucruri ilegale cu care mulţi dintre şoferii români s-au confruntat în ultimii ani.

Venitul lunar la care poate ajunge un şofer de camion care lucrează în cadrul companiei Lagermax Autotransport variază între 1.500 şi 1.800 de euro net pe lună.

Această companie oferă servicii logistice pentru transportul automobilelor şi autoutilitarelor mici şi mijlocii, scrie zfcorporate.ro.

“Găsim greu candidaţi care să lucreze ca şoferi de camion. Deşi cerinţele sunt normale. Să aibă atestat profesional de transport agabaritic şi permis de conducere pentru camion.

Firmele din Vest ne fac concurenţă, îi atrag cu salarii mai mari. Şoferii români preferă să lucreze în alte ţări.

În Germania, venitul unui şofer de camion depăşeşte 2.000 de euro net pe lună”, a spus Şer­ban Popescu, managing direc­tor în cadrul Lager­max Autotransport.

Compania are 250 de angajaţi, dintre care 134 sunt şoferi.

Mulţi dintre şoferii români de TIR care lucrează în străinătate se confruntă cu probleme atunci când se află în parcări.

Hoţii de motorină lovesc în special în parcările din Italia sau Spania şi atacă noaptea. Hoţii reuşesc în scurt timp să golească rezervoare de 700 de litri şi îi lasă astfel pe şoferi în pană.

Şoferii care au fost treziţi din somn. Care au avut curajul să îi confrunte pe hoţi au fost răniţi sau chiar au fost ucişi cu sânge rece.

Sursa info

Sursa foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA