AcasăEvenimentA CÂȘTIGAT – Donald Trump, noul președinte al SUA!

A CÂȘTIGAT – Donald Trump, noul președinte al SUA!

DISTRIBUIȚI

A CÂȘTIGAT  Donald Trump este noul președinte al SUA, anunță AP și Washington Post. Donald Trump a reușit să se impună în fața lui Hillary Clinton și să strângă 276 de electori, minimul de electori necesari pentru câștigarea alegerilor din SUA fiind de 270. Cu toate acestea, numeroase alte publicații prestigioase nu au anunțat încă cine este noul președinte al SUA, deoarece lupta a fost una extrem de strânsă.

Donald Trump a sosit la sediul de campanie din New York. Republicanul urmează să susțină un discurs în scurt timp.

Purtătorul de cuvânt al campaniei democrate i-a îndemnat pe susținătorii aflați în centrul de convenție Jacob K. Javits să meargă acasă și să se odihnească. John Podesa nu a recunoscut, însă, înfrângerea în cadrul alegerilor, ci s-a limitat să spună că fiecare vot contează. Cu toate acestea, discursul său poate fi interpretat drept un discurs care indică faptul că Donald Trump a câștigat scrutinul prezidențial.

Hillary Clinton nu va face, însă, nici o declarație la finalul acestei nopți de alegeri din SUA. Potrivit presei americane, aceasta s-ar putea să fi câștigat votul popular, chiar dacă Donald Trump a obținut mai mulți electori.

Actualizare 1:

Rezultate Senatul SUA (camera superioară a Congresului american):

  • Republicani: 55
  • Democrați: 44

Rezultate Camera Reprezentanților SUA (camera inferioară a Congresului american):

  • Republicani: 232
  • Democrați: 170

Hillary Clinton își recunoaște înfrângerea, potrivit CNN. Candidata democrată l-a sunat pe rivalul ei în cursa electorală, Donald Trump, care a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.

Doi oficiali germani apropiați ai cancelarului Angela Merkel și-au exprimat șocul în fața victoriei lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA. „Acum ne dăm seama că nu avem nicio idee despre ce va face acest preşedinte american dacă (…) vocea furiei devine cel mai puternic om din lume. Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situaţie foarte incertă”, a declarat şeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului german Norbert Roettgen, unul dintre liderii formaţiunii lui Merkel – CDU, relatează Reuters.

La rândul său, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că victoria neaşteptată a lui Donald Trump este „un şoc enorm”.

„Cred că Trump ştie că acesta nu a fost un vot pentru el, ci un vot împotriva Washingtonului, împotriva Guvernului”, a adăugat ea.

ACTUALIZARE 2/ DECLARAȚIA LUI TRUMP:

„Vă rog să mă scuzați că v-am făcut să mă așteptați. Vă mulțumesc foarte mult. Tocmai am trimit un telefon de la doamna secretar Clinton, care ne-a felicitat pentru victoria de astăzi. Și eu am felicitat-o la rândul meu”, au fost primele cuvinte ale miliardarului care a devenit președintele SUA.

„Avem un potențial extraordinar. Am ajuns să cunosc țara foarte bine și avem un potențial fenomenal”, a mai spus Donald Trump, în discursul victoriei. „Vom repara orașele, autostrăzile, vom repara întreaga infrastructură. (…) În sfârșit, vom avea grijă și de veteranii noștri. (…) Ne vom înțelege bine cu toate națiunile care vor să se înțeleagă bine cu noi. Vom avea relații bune cu toate. Niciun vis nu este prea măreț”, a continuat el.

„Mă angajez față de fiecare cetățean că voi fi președintele fiecărui american”, a mai spus Donald Trump, care a lansat un mesaj de unificare, după ce aceste alegeri au divizat complet America.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA