Acasă sinucidere maramures CÂŞTIG ILICIT - Debarcările imigranților, 4 miliarde de euro pentru criminalitatea organizată...

CÂŞTIG ILICIT – Debarcările imigranților, 4 miliarde de euro pentru criminalitatea organizată italiană

DISTRIBUIȚI

CÂŞTIG ILICIT Debarcările a peste 650.000 de migranți pe coastele italiene au generat un câștig ilicit de circa 4 miliarde de euro cu o creștere de peste 300% în intervalul 2014-2016, comparativ cu cei trei ani anteriori, scrie Gazeta Românească.

CÂŞTIG ILICIT Este ceea ce reiese din raportul Institutului Demoskopika ”Debarcări&Disperare. Cifra de afaceri a criminalității organizate” care a analizat fluxul de migranți din zonele controlate de criminalitatea organizată italiană începând din 2011 și până astăzi.

”Criminalitatea organizată italiană – explică președintele Institutului Demoskopika, Raffaele Rio – a permis grupărilor criminale transnaționale, având în frunte organizațiile chineze, maghrebiene, nigeriene și albaneze, să poată gestiona întreaga filieră a traficului de ființe umane.

În schimbul banilor pentru transfer și servicii conexe, deseori plătiți în avans de traficant, migranții sunt în totalitate aserviți organizațiilor criminale cel puțin până la stingerea datoriei contractate.

Permisiunea dată de ‘ndrangheta, mafia, camorra și sacra corona unita – subliniază Raffaele Rio – are loc pentru câteva motive prioritare.

În primul rând, acordul grupărilor criminale italiene, ‘ndrangheta pe primul loc, dat organizațiilor de traficanți de ființe umane obține beneficiul unei ”complicități infracționale organizative” a acestora din urmă pe piața stupefiantelor a cărei cifră de afaceri este, fără nicio îndoială, mai remunerantă decât sosirea clandestinilor.

În al doilea rând – încheie președintele Demoskopika – deoarece criminalitatea organizată italiană poate obține câștiguri ridicate din antreprize și subantreprize, câștigate la prețuri reduse, putând să dispună de o armată de lucrători cu costuri mici”.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA