AcasăAlteleEconomicCASA VERDE PLUS - 40.000 de lei dacă îți izolezi casa cu...

CASA VERDE PLUS – 40.000 de lei dacă îți izolezi casa cu lână

spot_img

DISTRIBUIȚI

CASA VERDE PLUS Românii care vor să își construiască o casă în regim eco pot obține de la stat un ajutor de până la 40.000 de lei, dacă aleg să își izoleze termic pereții cu materiale ecologice precum lână, cânepa sau piatra bazaltică.

CASA VERDE PLUS Totul face parte din programele „Casa Verde” și „Casa Verde Plus”, care au fost puse în consultare publică de astăzi pentru zece zile, urmând să fie lansate în luna august.

Programul Casa Verde va avea un buget de 60 de milioane de lei pentru populație, iar o persoană poate accesa până la 6.000 de lei pentru cumpărarea unor panouri solare care să asigure apa caldă menajeră, adică 100% din costuri.

„În cazul achiziţiei unei pompe de căldură, finanţarea ajunge la 8.000 de lei, adică 70-80% din costurile totale”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

Programul Casa Verde Plus este unul lansat în premieră la noi și are un buget dedicat populației de 12 milioane de lei. În Casa Verde Plus, se pot obține finanțări pentru optimizarea energetică prin folosirea de materiale cu amprentă redusă de carbon, respectiv izolarea termică a pereţilor cu materiale, ecologice, precum lână, cânepă sau piatră bazaltică. În plus, se pot accesa bani pentru sistemele de încălzire, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice.

Potrivit ministrului Mediului, lâna nu mai trebuie aruncată la gunoi, așa cum a văzut că se obișnuiește, și trebuie creată o piață pentru a utiliza lâna în mod eficient. Un beneficiar poate obține un maximum de 40.000 de lei prin Casa Verde Plus, iar această sumă poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprentă la sol de 90 de metri pătraţi (materiale şi manoperă).

Cum se pot lua banii

Cei care vor să beneficieze de aceste programe trebuie să se înscrie la Agenţia pentru Protecţia Mediului de pe raza judeţului unde locuiesc şi să întocmească un dosar. Angajaţii de la Administraţia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispoziţie un an pentru a achiziţiona sistemul şi a depune facturile pentru decontare. Grăbiți-vă pentru că se merge pe principiul primului venit, primul servit.

sursa info

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA