Acasăsinucidere maramuresCARTE - Grigore Leșe și-a lansat volumul "Acum știu cine sunt"

CARTE – Grigore Leșe și-a lansat volumul „Acum știu cine sunt”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Grigore Leșe a lansat vineri volumul său autobiografic Acum știu cine sunt (apărut la editura Humanitas), alături de prieteni apropiați și zeci de fani, la Librăria Humanitas Cișmigiu. Artistul nu s-a putut ține departe de muzică și a horit, din când în când, printre discursurile invitaților, îndemnând și publicul să cânte alături de el. 
Unul dintre marii admiratori ai României, irlandezul Peter Hurley, a spus că Grigore Leșe a fost pentru el „o călăuză” în România tradițională și a povestit cum artistul insista, în călătoriile lor în lumea rurală, asupra menținerii unui program strict, care începea la 5 dimineața.

Leșe a fost omagiat și de Mihai Sibianu, fondatorul revistei Tataia, care a vorbit despre modernitatea artei lui Leșe. Acesta a povestit publicului cum Grigore Leșe a cucerit publicul, la un concert, bătând toaca. „Când bătea toaca, Grigore Leșe arăta ca un rock star. Toaca aia putea să fie la fel de bine o chitară”, a spus acesta.La eveniment au mai vorbit Mihail Neamțu și regizorul de teatru Gavriil Pinte.

„Mi-a fost greu să mă arăt”, a spus Leșe, referitor la procesul de scriere a acestei cărți. El a povestit că a început să scrie acest volum în urma unui Revelion. Căutând să se reculeagă, muzicianul a început să scrie susținut, dormind, în perioada realizării volumului, doar câte trei ore pe noapte.

„Să știți că și un muzician poate să scrie bine”, a spus Leșe, îndemnând publicul să vină la concertul pe care îl va susține la Ateneul Român, pe 26 decembrie. Evenimentul de lansare a fost urmat de o lungă sesiune de autografe.

Cartea Acum știu cine sunt a apărut la editura Humanitas în colecția Memorii/Jurnale/Călătorii și dezvăluie detalii din viața artistului Grigore Leșe.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA