AcasăActualitate112CARNAGIU ÎN EGIPT – 36 de morți și peste 120 de răniți...

CARNAGIU ÎN EGIPT – 36 de morți și peste 120 de răniți în urma unei coliziuni dintre două trenuri

DISTRIBUIȚI

CARNAGIU ÎN EGIPT   Cel puțin 36 de persoane și-au pierdut viața vineri în coliziunea a două trenuri în apropiere de orașul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană, transmite AFP, citând cel mai recent bilanț furnizat de Ministerul Sănătății.

În accident, petrecut în apropierea gării Khorshid, la intrarea în Alexandria, au mai fost rănite 123 de persoane, a precizat ministerul.

Majoritatea răniților au fost transportați la mai multe spitale din Alexandria, a indicat Ministerul Sănătății. Imaginile difuzate de televiziunea publică au arătat unul din trenuri răsturnat parțial, un vagon deraiat pe câmp și echipe de intervenție transportând morți și răniți spre ambulanțe.

În jur de 25 de ambulanțe au fost mobilizate la locul accidentului, potrivit lui Ahmed El-Ansari, unul din responsabilii serviciilor de intervenție.  Coliziunea ar fi fost cauzată de oprirea unuia din trenuri pe calea ferată după o pană, a relatat televiziunea egipteană, citând responsabili din Ministerul Transporturilor.

Procurorul-șef al Egiptului, Nabil Sadeq, a ordonat o anchetă urgentă cu privire la accident. În ultimii ani, în Egipt s-au produs mai multe tragedii feroviare, cea mai gravă având loc în 2002, când un tren care se îndrepta spre sudul țării a luat foc, provocând decesul a 373 de persoane.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA