AcasăActualitateSocialCare tehnologie va avea cel mai mare impact asupra sporturilor în 2020?

Care tehnologie va avea cel mai mare impact asupra sporturilor în 2020?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Tehnologia contribuie la dezvoltarea unui stil de viață relaxat. Își face apariția în toate domeniile vieții. Nu ne mai concepem existența fără ea. A pătruns și-n lumea sporturilor începând cu anii ’80. Astăzi, a ajuns la un nivel superior. Îți oferă acces la facilități speciale online ca în cazul Betano; de exemplu, poți paria pe echipa favorită de fotbal (FCSB sau Universitatea Craiova) din realitate, într-un joc virtual.

De la metoda validării golului pe linia porții și streaming video și până la sistemul VAR – sportul este influențat în mod direct de evoluția tehnologiei. Desigur, avantajele sunt în favoarea noastră. La fiecare nou început de an ne întrebăm cu ce o să fim surprinși și anul acesta. Mai ales că acum avem Jocurile Olimpice și Campionatul European. Așadar, ce ni se pregătește pentru 2020?

Tehnologii destinate măririi nivelului de interacțiune dintre sportivi și fanii acestora

Se preconizează ca accentul dezvoltării tehnologiei să se pună pe nivelul de interacțiune dintre sportivi și suporteri. 77, 6% din tehnologiile implementate anul acesta vor avea ca destinație îmbunătățirea relației dintre aceștia. În acest sens se discuta de domenii precum esports, streaming live, moduri de pariere, etc.

16, 3% din tehnologii se vor axa pe sportivi, principalele puncte de interes fiind recuperarea acestora și platforme de antrenament. Procentul de 6, 1% este destinat consolidării securității de pe stadioane (tehnologii de amprentare vizuală instant, siguranță și protecție a fanilor și sportivilor, etc.). Tehnologiile de tip realitate augmentativă, realitate combinată și realitate virtuală vor trece la un nou nivel.

Oamenii vor putea să folosească interfețe multi-modale. Acestea le vor permite să interacționeze la un nivel digital avansat. Se vor putea delecta cu moduri noi de vizionare a meciurilor. Își vor putea schimba unghiurile de vizionare a transmisiilor până la 360 de grade.

Ochelarii VR vor continua să progreseze și să-și îmbunătățească modul de vizionare a sporturilor. Pe măsură ce tehnologiile vor avansa, linia de demarcație dintre sportivi și fani se va subția. Într-un final, nivelul de interacțiune va fi unul aproape complet.

Tehnologia 5 G – primul pas către sportul digitalizat al viitorului

Se tot vorbește despre noua tehnologie care o să revoluționeze modul de comunicare începând cu 2020. Tehnologia 5G înseamnă în acest moment un salt către hiper viteze de 1 ms. Adică, un timp de răspuns aproape instant. Transmisiunile online vor fi continue, fluide și fără pierdere de semnal. Capacitatea de trafic a unei rețele va crește de 100 de ori, la fel cu eficiența acesteia.

Pe plan sportiv, acest lucru înseamnă medii virtuale de antrenament pentru atleți. XR (Extended Reality) le va permite acestora să aibă parte de un mix între medii rele și virtuale așa cum nu au mai existat până acum. Fotbaliștii, jucătorii de baschet și chiar piloții de curse vor beneficia de multiple avantaje cu tehnologia 5G.

Suporterii vor putea să aibă parte de reluări instant din diverse unghiuri. Modul de vizionare a meciului de acasă o să fie complet diferit (în sens pozitiv). Se discută chiar despre furnizarea de conținut personalizat pentru fani. Acest lucru, chiar în cadrul unei transmisiuni live.

Alte tehnologii care contează în lumea sporturilor din 2020

Este cât se poate de clar că sportul este un teren propice pentru implementarea de noi tehnologii. De aceea, în 2020 se dorește să se dea startul unei noi etape în cursul dezvoltării acestei relații.

  • Tehnologiile de analiză a performanțelor la nivel de sport

Asistenții AI pentru sportivi vor ajuta la îmbunătățirea performanțelor acestora. Datele obținute în timpul antrenamentelor vor fi prelucrate la un nivel avansat pentru sporirea efectelor asupra jucătorilor.

  • Tehnologia vizionării computerizate

Este o piață care va ajunge la o valoare de 25, 32 de miliarde de dolari până în 2023. Presupune dezvoltarea capacității computerului de a efectua multiple acțiuni de recunoaștere vizuală. Acesta va dispune de abilitatea de a interpreta și analiza datele, inclusiv de le transmite în timp real instant. Va fi utilă pentru îmbunătățirea sistemelor de siguranță de pe stadioane. De asemenea, va putea genera conținut video dedicat, fiind un excelent instrument de marketing sportiv.

  • Tehnologiile de control asupra condițiilor atmosferice

Au fost testate cu succes la Jocurile Olimpice din 2008. Acestea pot fi folosite pentru asigurarea unui mediu prielnic la ora disputării evenimentului sportiv.

Tehnologii care au ajutat la dezvoltarea sporturilor de-a lungul timpului

Fără acestea, sportul, așa cum îl cunoaștem astăzi, nu ar fi fost la fel:

  • Tehnologia High Definition 4K– vizionarea transmisiunilor sportive a trecut la un alt nivel;
  • Tehnologia transmisiunilor video live pe mobil – fanii beneficiază acum de meciuri la purtător;
  • Tehnologia de monitorizare a jucătorilor – a eficientizat modul de pregătire al acestora, oferindu-le antrenorilor informații prețioase;
  • Tehnologia de acces digital la evenimentele sportive – suporterii au câștigat la nivel de timp economisit, iar organizatorii la capitolul siguranță;
  • Tehnologia de Realitate Virtuală – vizionarea de conținut cu caracter sportiv a devenit din ce în ce mai captivant.

2020 se anunță un an bun pe plan sportiv. La fel stau lucrurile și-n privința tehnologiei. Desigur, chiar mâine poate fi lansată o nouă tehnologie utilă pentru sport. Cine știe? Important este ca efectele să fie unele în beneficiul tuturor celor implicați. Pentru că sportul reprezintă una dintre principalele forme de distracție ale omenirii!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA