AcasăLifestyleCare sunt pașii necesari pentru închirierea unei mașini?

Care sunt pașii necesari pentru închirierea unei mașini?

DISTRIBUIȚI

Poza se poate descarca de aici.

 

Poți folosi serviciile de închiriere a unui automobil din diferite motive – pleci în sau te-ai întors din străinătate, mașina personală este defectă, ai nevoie de un autoturism pentru un angajat etc. Dacă te gândești că închirierea unei mașini este un proces complicat, află că nu este așa.

Citește în acest articol ce pași trebuie să urmărești pentru a închiria o mașină în România și vei descoperi că lucrurile sunt mai simple decât te așteptai.

 

Alegerea companiei de închirieri auto

Primul pas este, evident, alegerea unei companii care închiriază mașini, iar opțiunile sunt multiple. Poți să cauți închiriere auto online de pe transfero.ro și îți poți forma o opinie de ansamblu legată de opțiunile specifice acestui domeniu. Ai posibilitatea de a compara prețurile și să vezi dacă oferta companiei și modelul ales sunt cele potrivite pentru tine.

 

Trebuie să ții cont de serviciile de care ai nevoie – de exemplu, dacă vrei să te asiguri că ajungi la timp la aeroport sau să știi cum ajung acolo, poți apela la astfel de servicii.

 

Un mod prin care te poți decide asupra unei anumite companii este să analizezi opiniile despre ea. Poți să-ți întrebi apropiații care au apelat la astfel de servicii sau să citești recenziile online. Astfel de recenzii pot fi găsite pe motoarele de căutare sau chiar pe unele situri web de socializare. Acest lucru îți permite să-ți formezi o idee asupra serviciilor de care vei beneficia.

 

Actele necesare

Actele cerute pentru a închiria o mașină pot diferi de la o firmă la alta, dar, în general, vei avea nevoie de un act de identitate sau un pașaport și de un permis de conducere. Ocazional, poate fi cerut și un card de credit sau de debit, însă, doar în cazul în care nu vei plăti cash.

 

Desigur, toate aceste documente trebuie să fie valide. Trebuie să ții cont și că majoritatea companiilor închiriază mașini șoferilor care au peste 21 de ani și permis de minim 2 ani.  După confirmarea identității, poți să alegi mașina pe care vrei să o conduci.

Alegerea mașinii

În funcție de companie, parcul auto poate varia ca dimensiune. Autoturismul ar trebui ales având în vedere o serie de factori, precum numărul de pasageri și de bagaje, drumul pe care îl vei parcurge și chiar motivul pentru care realizezi călătoria. Toate aceste lucruri contribuie la gradul de confort resimțit de tine și de ceilalți pasageri.

 

Servicii adiționale

Aceștia sunt pașii principali pe care trebuie să-i urmezi atunci când închiriezi o mașină. Nu trebuie uitat de faptul că prețul afișat poate diferi față de cel pe care îl vei plăti, în funcție de serviciile adiționale pe care le dorești.

 

Așadar, în cazul în care dorești un șofer adițional, companiile ți-l pot oferi gratuit sau contra cost. De asemenea, servicii ca preluarea mașinii de la aeroport de către altcineva pot fi include în preț sau nu. Se recomandă să discuți toate aceste informații, pentru a obține prețul cel mai bun.

 

Ce faci în caz de accident?

Nimeni nu-și dorește să treacă prin experiența unui accident, oricât de mic ar fi acesta. Totuși, posibilitatea ca acesta să aibă loc există oricând, de aceea, trebuie să știi ce trebuie să faci în cazul în care ai trecut prin unul cu o mașină închiriată.

 

Dacă un astfel de eveniment are loc, trebuie să anunți poliția, după cum se recomandă să o faci în cazul oricărui accident, dar și compania de la care ai închiriat mașina. În general, autoturismele au deja asigurări RCA, dar se recomandă să afli din timp acest lucru, pentru a evita variate probleme economice.

 

Raportul poliției este cel care stabilește cine a cauzat accidentul și cine trebuie să plătească daunele – dacă există. În urma acestui raport, se va stabili cursul de acțiune, care ar trebui să fie mulțumitor atât pentru firmă, cât și pentru tine.

 

Închirierea unei mașini se face mai ușor decât crezi. De aceea, dacă te afli într-o astfel de poziție, nu ezita să apelezi la firmele de specialitate, care te vor ajuta, fără probleme.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA