AcasăLifestyleCare sunt cele mai importante substante pentru o piscina curata

Care sunt cele mai importante substante pentru o piscina curata

DISTRIBUIȚI

Cand vine vorba de tratarea apei din piscina, avem la dispozitie numeroase substante chimice cu rol de distrugere a germenilor si bacteriilor, echilibrare a nivelului pH si inhibare a dezvoltarii algelor. O piscina curata se recunoaste dupa apa limpede, cristalina, fara miros puternic de clor. In aceasta ordine de idei, pentru a asigura echilibrul chimic al apei din piscina, pH-ul ar trebui sa fie intre 7,2 si 7,8, alcalinitatea totala ar trebui sa varieze intre 80 si 120 ppm (parti per milion), duritatea calciului ar trebui sa scada la 200-400 ppm, in timp ce clorul liber ar trebui sa se situeze intre 1 si 3 ppm.

Cand vine vorba de tratarea apei din piscina, avem la dispozitie numeroase substante chimice cu rol de distrugere a germenilor si bacteriilor, echilibrare a nivelului pH si inhibare a dezvoltarii algelor.

O piscina curata se recunoaste dupa apa limpede, cristalina, fara miros puternic de clor. In aceasta ordine de idei, pentru a asigura echilibrul chimic al apei din piscina, pH-ul ar trebui sa fie intre 7,2 si 7,8, alcalinitatea totala ar trebui sa varieze intre 80 si 120 ppm (parti per milion), duritatea calciului ar trebui sa scada la 200-400 ppm, in timp ce clorul liber ar trebui sa se situeze intre 1 si 3 ppm.

In functie de fiecare piscina in parte, exista diferite substante chimice pe care va trebui sa le utilizezi. Urmatoarele produse se numara printre cele mai importante substante pentru o piscina curata si o apa echilibrata.

Clorul

Clorul este cea mai des intalnita substanta folosita pentru dezinfectarea apei din piscine. Acesta actioneaza ca un dezinfectant rapid si constant, un algicid eficient si un oxidant puternic al contaminantilor nedoriti.

Cu alte cuvinte, clorul face totul pentru a-ti mentine curata, limpede si sigura pentru utilizare. Restul substantelor chimice pentru piscina functioneaza pentru a mentine apa in parametri ideali, astfel incat clorul sa-si faca treaba.

Pentru a mentine nivelurile intre 1 si 3 ppm, clorul trebuie adaugat in mod regulat. Pentru a elimina aceasta bataie de cap, poti lua in considerare achizitionarea unui Clorinator cu rol de dispersare treptata a clorului in apa.

Bromul

Dezinfectant mai putin cunoscut, bromul este similar cu clorul. Aceasta substanta ce elimina impuritatile organice prin oxidare asigura o dezinfectare e­ficace a apei din piscina, actionand impotriva bacteriilor, virusurilor si ciupercilor.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte substante, bromul nu are un stabilizant, motiv pentru care se va evapora foarte repede odata cu expunerea la soare. Prin urmare, tratarea apei cu brom este ideala in cazul piscinelor interioare, SPA-uri, cazilor cu hidromasaj sau jacuzzi-urilor.

In toate aceste cazuri, acolo unde mirosurile derajante sunt o problema, poti adauga Pastile Brom, apreciate pentru eficacitatea dovedita chiar si la valori de pH mai mari si o rezistenta lor mai buna in apă calda.

Oxigenul activ, sau peroxidul de oxigen

Oxigenul activ distruge ciupercile, bacteriile, sporii si alte microorganisme, avand un efect asemanator clorului. In plus, nu are un miros deranjant, nu influenteaza pH-ul si nu provoaca alergii specifice.

Bun oxidant, el este indicat in cazul piscinelor cu mult fier care sunt tratate cu clor (acestea capata o nuanta maro din cauza oxidarii), limpezind apa fara a pata finisajele. Tinandu-se cont de faptul ca oxigenul activ si clorul se neutralizeaza reciproc, dupa limpezirea apei si la revenirea tratarii acesteia cu clor, oxigenul activ trebuie urmarit constant, cu mare atentie, pana la stabilizarea procesului de neutralizare si pana devine masurabil.

Poti folosi Oxigen activ lichid sau Oxigen activ granule mai degraba in tratamentele soc, cat si pentru cele de intretinere a apei din piscinele interioare de dimensiuni mici si medii (spre deosebire de brom, acesta nu rezista la temperaturile ridicate).

Agenti de reglare a pH-ului/Corector pH

Valoarea pH-ului este o unitate de masura care ne arata daca apa este bazica sau acida. In cazul in care folosesti clor pe baza de dezinfectant, este esential ca pH-ul sa fie mereu in parametri (astfel incat clorul sa fie cat mai eficient si sa trateze apa in mod corespunzator).

Pentru ca apa din piscina ta sa fie intotdeauna bine echilibrata, poti folosi Corector pH minus sau Corector pH plus, sub forma de granule sau lichid. Valoarea pH-ului, respectiv, a cantitatii de ioni de hidrogen din apa, poate fi masurata cu ajutorul unui Tester pH.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA