AcasăLifestyleCare sunt avantajele oferite de geamurile termopan?

Care sunt avantajele oferite de geamurile termopan?

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/I_-OwWnUw6w

 

Ferestrele unei locuințe sunt spațiile care contribuie cel mai mult la nivel de decor, pentru că ele permit iluminarea naturală a spațiilor. Geamurile termopan sunt modul cel mai eficient prin care pot fi amenajate suprafețele vitrate, dar în același timp sunt și cea mai bună alegere cu privire la izolarea termică a clădirilor, grație structurii compacte a foilor de geam. Iată care sunt avantajele pe care le oferă geamurile termopan și cum influențează acestea comportarea clădirii.

Geamurile termopan izolează termic foarte bine

Datorită modului de realizare a geamurilor termopan, acestea sigilează perfect zona golurilor de uși și ferestre. În construcții, aceste zone sunt considerate a fi punți termice, adică zone prin care temperaturile trec de la interior spre exterior și invers. Acest lucru este dezavantajos pentru clădire, deoarece ineficiența termică aduce costuri mari la nivel de confort. Din acest motiv utilizarea unei uși cu geam termopan pentru exterior și interior sau a geamurilor din termopan este o soluție, deoarece structura foilor de geam și a profilelor izolează perfect, crescând astfel performanțele termice ale clădirii.

 

Un rol important la nivel de susținere și izolare îl joacă și glafurile, pentru că acestea acoperă spațiile aferente pervazului. Încastrate în spumă poliuretanică, aceste elemente constituie un sistem izolator foarte bun care reduce schimburile de temperatură cu exteriorul.

Geamurile termopan se întrețin ușor

Față de geamurile tradiționale, din sticlă, care se zgârie cu ușurință, geamurile termopan îți păstrează caracteristicile structurale și nu se deteriorează ca urmare a uzurii. Din contră, chiar și în cazul curățării repetate, cu folosirea unor substanțe de curățare sau aparate speciale, geamurile se prezintă impecabil, grație calității materialelor.

 

Și tâmplăria poate fi curățată cu ușurință, chiar dacă este vorba despre tâmplărie simplă albă sau despre elemente de tâmplărie care imită lemnul.

Geamurile termopan rezistă la variații de temperatură

În cazul ferestrelor, acestea sunt expuse în mod continuu intemperiilor și razelor solare. Ferestrele din termopan nu se deformează ca urmare a temperaturilor și nici nu permit formarea condensului ca urmare a diferențelor de temperatură dintre interior și exterior.

 

Este important ca geamurile din termopan să fie din calitate pentru a putea oferi confort interior fără a crea un efect de saună.

Geamurile termopan oferă un aspect elegant

Deși geamurile din sticlă sunt deosebit de estetice, geamurile termopan combină frumusețea cu rezistența. Acestea nu se sparg, iar împreună cu tâmplăria constituie un ansamblu deosebit de estetic, care se potrivește indiferent de tipul amenajării locuinței.

Geamurile termopan sunt eficiente din punct de vedere al costurilor

Deși pot părea scumpe, geamurile termopan sunt soluții menite să reziste ani de zile fără a avea nevoie de înlocuire. Acest lucru înseamnă costuri reduse cu mentenanța, pe lângă reducerea costurilor în ceea ce privește încălzire a locuinței (câtă vreme căldura nu se mai pierde, nu mai este nevoie de suplimentarea consumurilor de energie).

 

Nivelul de temperatură este stabilizat cu ajutorul unei izolații potrivite și cu ajutorul geamurilor termopan, iar acest lucru înseamnă costuri reduse, mai ales în perioada sezonului rece.

 

Pentru a fi sigur că geamurile alese aduc un beneficiu real casei tale, așa cum te aștepți, atunci ar trebui să afli  cum se montează termopanele în mod corect. Montând termopanele având în vedere cerințele acestor produse, rezultatele nu vor întârzia să apară- atât cele de ordin nivel estetic, cât și cele care țin de izolare.

 

Alegerea geamurilor termopan este o investiție în viitor și în aspectul clădirii. Alege așadar elemente de tâmplărie de calitate, care să îți transforme casa într-un spațiu confortabil și eficient din punct de vedere energetic.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA