AcasăLifestyleCare este cel mai bun lemn pentru mobilă

Care este cel mai bun lemn pentru mobilă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1616464916356-3a777b2b60b1?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80

Lemnul masiv ar trebui să fie prima opțiune a oricărei persoane atunci când își cumpără mobilă și vrea să pună accent pe calitate. Cu toate că articolele disponibile în magazine sunt confecționate din tot felul de materiale, chiar și fier sau plastic, cei cu gusturi fine vor prefera întotdeauna frumusețea clasică a lemnului. Elegant, impunător și deosebit de rezistent în timp, acesta oferă mobilierului un design unic. Un adevărat etalon în ceea ce privește durabilitatea și rafinamentul, lemnul este considerat un material fără vârstă. Din acest motiv, vom prezenta mai departe cele mai bune tipuri de lemn pentru mobilă.

Lemn de mahon

A devenit foarte popular în Europa pentru construcția de mobilier în secolul al XVIII-lea, iar astăzi poate fi considerat cel mai folosit lemn din domeniu. Mahonul are capacitatea de a rezista la contracție, îndoire, zgâriere și umflare, dar și la diverși factori externi care l-ar putea deteriora. Este un lemn foarte bun, preferat și pentru culoarea sa extraordinară, ce poate varia de la maro închis până la roșu. Adesea, oamenii aleg mobilă din mahon pentru living, însă minunatul lemn tropical se poate folosi și pentru fabricarea meselor, dulapurilor și rafturilor cu rol decorativ sau practic. Mahonul conduce la crearea unor piese de mobilier mai scumpe, dar de o calitate foarte înaltă.

Lemn de stejar

Are o culoare deschisă și se pliază destul de ușor, chiar dacă este un lemn de esență tare. Stejarul se folosește și el foarte mult pentru fabricarea mobilierului de orice tip. Vezi pe mezoni.ro articole cu aspect plăcut și extrem de rezistente. Lemnul de stejar este durabil prin natura lui, fapt care îl face să fie unul dintre cele mai apreciate și căutate tipuri de lemn din țara noastră.

Lemn de palisandru

Cunoscut și ca lemn de trandafir, datorită aromei intense pe care o degajă, palisandrul este unul dintre cele mai speciale tipuri de lemn. Acesta nu crește în țara noastră, motiv pentru care prețul său tinde să fie mai ridicat, dar se folosește pentru fabricarea mobilierului de lux. Este un material care atrage atenția, mobila realizată din palisandru fiind cu adevărat unică și extrem de rezistentă în timp.

Lemn de arțar

Apreciat pentru textura sa netedă și fină, lemnul de arțar este și el ideal pentru fabricarea mobilierului de înaltă calitate. În general, se utilizează pentru mobila de bucătărie, însă poate fi folosit și pentru alte articole. Arțarul este un lemn de esență tare, cu o culoare maro, foarte deschisă.

Lemn de brad

Deși este un lemn de esență moale, bradul are caracteristici deosebite. Apreciat pentru textura sa uniformă și mirosul specific pe care îl imprimă și pieselor de mobilier, bradul este un lemn valoros, cu un aspect plăcut. Nu are o rezistență atât de înaltă precum celelalte prezentate, dar se regăsește în componența articolelor de mobilier pentru camera de zi.

Lemn de fag

Puternic și rezistent, fagul este unul dintre acele tipuri de lemn folosite în mod special pentru fabricarea de scaune și mese. Are o culoare palidă de cele mai multe ori, ceea ce înseamnă că trebuie întreținut cu mare grijă.

Lemn de tec

Folosit în trecut pentru construcția bărcilor deoarece rezista bine la umiditate, tecul este astăzi unul dintre principalele tipuri de lemn utilizate la fabricarea mobilierului. Foarte rezistent și cu o frumusețe naturală aparte, acest lemn de esență tare conduce la crearea unor articole care reușesc să atragă toate privirile.

Atunci când îți cumperi mobilă este importantă calitatea și rezistența pieselor, nu doar aspectul lor. Lemnul este un material care se armonizează perfect cu orice alte elemente și care poate să creeze o atmosferă caldă și primitoare. În plus, reprezintă o investiție excelentă întrucât va dăinui ani la rând.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA