spot_img
AcasăActualitate112ACTUALIZARE 2/ CARANTINĂ... PE HÂRTIE - Nuntă că în povești la Recea!...

ACTUALIZARE 2/ CARANTINĂ… PE HÂRTIE – Nuntă că în povești la Recea! Polițiștii au dat o amendă proprietarului de restaurant, dar petrecerea a continuat

DISTRIBUIȚI

La fel că în urmă cu un an, localitățile din Maramureș sunt carantinate pe rând, însă doar pe hârtie. Realitatea este că nu există suficiente efective în Poliție și Jandarmerie la nivel de județ pentru a pune în aplicare măsurile nerealiste aplicate de așa-zisele „autorități”.

Așadar, cetățenii își permit să organizeze chiar și nunți în localitățile „închise”.

Un cetățean aflat în cunoștință de cauză, care a dorit să rămână anonim, a transmis un mesaj site-ului VasileDale.ro, în care a explicat situația:

Doresc să vă aduc la cunoștința următorul subiect: Comuna RECEA aflată în carantină conform ordinului 7646/05.10.2021 prin care se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise/deschise, dar la restaurant Romanița din localitatea Recea de la ora 19 s-a organizat un eveniment (nuntă) la care a intervenit poliția, iar aceștia doar i-au sancționat contravențional lăsând evenimentul să continue.

Se pare că Poliția Romană nu cunoaște termenul de a interzice conform DEX! INTERZÍCE, interzíc, vb. III. Tranz. A opri pe cineva de la ceva, a nu permite să (se) facă ceva, a ordona să nu (se) facă ceva; a prohibi. – Din fr. interdire. Din surse sigure in următoarele doua zile urmează o serie de evenimente in aceiași locație. Legea este doar pentru cei care o respecta! O seara buna. Anonim”, se arată în mesaj.

Nunta, confirmată de Poliție

Sancțiunea aplicată a fost de 15.000 lei, prev. de Legea 55/20, art. 65 lit. j administratorului localului respectiv” a transmis biroul de presă al IPJ Maramureș.

Culmea este că petrecerea a continuat fără nici o problemă. Nici un nuntaș nu a fost sancționat contravențional pentru faptul că a participat la un eveniment într-o localitate carantinată.

Scenariul se repetă: nuntă și azi, în aceeași locație

În această seară dube cu mascați, jandarmi și polițiști s-au deplasat la locația respectivă. Oamenii se pregăteau de petrecere – cel puțin așa susțin sursele noastre. Și tot pe surse am aflat că s-ar mai fi aplicat o sancțiune contravențională și astăzi. Mai mult, dubele cu mascați au rămas în zonă pentru a aștepta invitații să vină la nuntă și pentru a nu-i lăsa să intre, scrie Vasile Dale.ro

ACTUALIZARE:

Administratorii spun că au contestat măsura carantinării la Tribunalul București. ”Noi nu avem invitați și nici angajați din Recea. Sutem situați la 300 metri de orice gospodărie (casă). Listele cu carantinați din Recea sunt greșite, pentru că din 58 de persoane de pe liste un număr de 23 de persoane au ieșit din carantină după testarea din ziua 8” au transmis aceștia.

Mai mult, administratorul unității comerciale susține că DSP Maramureș a falsificat listele cu persoanele confirmate pozitiv în comună. Toate declarațiile în materialul video de mai jos.

ACTUALIZARE 2:

Astăzi, polițiști din cadrul mai multor structuri ale IPJ Maramureș, sprijiniți de jandarmi din cadrul IJJ Maramureș, polițiști locali și lucrători ai ITM Maramureș au acționat pe linia prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS COV 2, la un restaurant de pe raza comunei Recea, localitate aflată în carantină zonală, unde se desfășura un eveniment privat. Evenimentul a fost întrerupt, iar organizatorul și operatorul economic au fost sancționați contravențional.

De asemenea, pentru alte două evenimente care erau programate să se desfășoare la această locație s-au luat măsuri de anulare, iar organizatorii au fost sancționați contravențional. În cadrul acțiunii au fost identificate și 25 de persoane care nu au respectat măsurile de deplasare în interiorul zonei carantinate, care de asemenea au fost sancționate contravențional. Până în acest moment au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.000 de lei„, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA