AcasăActualitate112CARANTINĂ LA CRAIOVA – Focar de hepatită la o școală. 14 cazuri...

CARANTINĂ LA CRAIOVA – Focar de hepatită la o școală. 14 cazuri înregistrate până în acest moment

DISTRIBUIȚI

CARANTINĂ LA CRAIOVA  Elevii de la Şcoala Specială „Sf. Mina“ din Craiova au fost testaţi  de medici, iar în urma analizelor au fost confirmate 14 cazuri hepatită. Reprezentanţii ISJ Dolj au precizat ă în momentul de faţă la unitatea spitalicească este carantină.

Ultimul caz de hepatită la şcoala Specială „Sf. Mina“ din Craiova a fost înregistrat pe data de 13 ianuarie, iar Direcţia de Sănătate Publică Dolj a precizat că au fost confirmate 14 cazuri până în momentul de faţă. „Este al 14-lea caz de hepatită în perioada decembrie-ianuarie. La nivelul unităţii s-a făcut dezinfecţie. S-au luat probe din apă, dar nu sunt probleme. Noul caz apărut va duce probabil la o nouă anchetă epidemiologică“, au precizat reprezentanţii DSP Dolj.

Este carantină la şcoală   Părinţii copiilor sunt revoltaţi şi susţin că primul caz de hepatită a apărut anul trecut în luna noiembrie. „Copiii au început să se îmbolnăvească rând pe rând, iar acum am aflat ă pe data de 13 ianuarie un elev a fost internat cu hepatită. Nu este normal aşa ceva. Nu cred că au dezinfectat unitatea de învăţământ, iar din această cauză tot apar astfel de czuri. În total sunt 14 copii diagnosticaţi cu acest virus“, a spus un părinte.   Hepatita A este boala mâinilor murdare care este determinată de igiena personală precară, dar şi de alimentaţia necorespunzătoare, potrivit Adevărul.ro.

La nivelul unităţii şcolare s-a făcut dezinfecţia de la primul caz semnalat în luna noiembrie. Copiii care au fost diagnosticaţi îşi iau tratamentul în prezenţa asistentului medical. În plus, şcoala este în carantină. Nu intră persoane străine, iar copiii au regim alimentar“, a declarat Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.
Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA