AcasăLIFECAPELA CRANIILOR – Unul dintre cele mai bizare locuri

CAPELA CRANIILOR – Unul dintre cele mai bizare locuri

DISTRIBUIȚI

CAPELA CRANIILOR  este situată în Polonia și este unul dintre cele mai diferite lucruri pe care le văd oamenii în această țară. Totul, din cauza obiectelor care alcătuiesc interiorul clădirii: cranii umane și oase din corpurile unor persoane care au decedat.


Dacă la exterior, capela arată ca oricare alta, cei care i-au trecut pragul au rămas uimiți de ce au găsit înăuntru: pereți decorați cu oase umane, cranii și diferite bucăți din corpuri de mult decedate.CAPELA CRANIILOR 3

Cele mai multe din aceste oase au fost colectate din cimitirele aflate în zona respectivă, acestea fiind așezate într-un mod bizar pe tavan și pereți.

Această clădire a fost inspirată de Cripta Capuchin din Roma. Ea a fost construită în 1776 de către preotul ceh Vaclae Tomaszek. 18 ani i-au trebuit bărbatului să deshumeze oasele a 3.000 de oameni și să le pună pe pereții și tavanul încăperii. Diferite modele făcute cu meticulozitate au fost puse înăuntru, toți cei care au văzut respectivul loc fiind înfricoșați dar și fascinați de cele văzute.CAPELA CRANIILOR 2

3.000 de cranii se află puse în locul respectiv. Iar oasele sunt a 21.000 de persoane. De asemenea, osemintele oamenilor „înfrumusețează” și subsolul clădirii (acolo sunt puse cea mai mare parte din aceste oase)

Cele mai multe dintre oasele respective sunt așezate sub clădire, iar cele de la suprafață erau numite de către Tomasek ca fiind „Sanctuarul Tăcerii”.

Probabil că unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri este faptul că în această capelă sunt și craniile constructorilor locului respectiv: a preotului și a celor două ajutoare ale sale.

 

Sursă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA