AcasăMARAMURESUL ISTORICCandidații puradelului de Caracal: traseiști și ciocoi! Vezi și te minunează de...

Candidații puradelului de Caracal: traseiști și ciocoi! Vezi și te minunează de fauna din lista PPDD!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pestriţul partid al lui Dan Diaconescu va aduce în Parlament o faună care, cu siguranţă, va face regretată perioada cuplului Vadim-Funar. Plecăm de la două declaraţii date de Dan Diaconescu în această campanie electorală. Prima: „Aşa cum eu mă bat cu ciocoiul Ponta, peste tot unde sunt cei mai mari bandiţi ai ARD şi USL, acolo noi am pus cei mai cinstiţi candidaţi. Sper ca pe 9 decembrie să nu fie doar ziua mea de naştere, ci şi ziua poporului român. PPDD, 99%, e un partid de îngeri care nu au furat”. A doua: „Obiectivul nostru este să îi înlăturăm pe mega-ciocoi”.

Declaraţiile frumoase ale lui Dan Diaconescu sunt contrazise flagrant de realitate. Listele de candidaţi ai PPDD sunt pline de „bandiţi ai ARD şi USL” şi de „mega-ciocoi”. Dacă actualul Parlament nu şi-ar încheia mandatul în câteva zile, PPDD ar avea deja format un grup parlamentar la Camera Deputaţilor (minim 10 deputaţi sunt necesari pentru constituirea unui grup parlamentar – n.a.). Cu excepţia deputatului Daniel Oajdea, care a optat pentru partidul lui „Domnu’ Dan, care a intrat în PPDD de acum un an de zile, şi a Monicăi Iacob Ridzi, care a „semnat” cu PPDD încă din luna august, ceilalţi parlamentari în funcţie s-au „îmbrăcat” în violet cu câteva zile înainte de închiderea candidaturilor. Iată cine sunt parlamentarii în funcţie de pe listele de candidaţi:

Monica Iacob Ridzi – deputat ex PDL
Sorin Pandele – deputat ex PDL
Maria Stavrositu – deputat ex PDL
Gelu Vişan – deputat ex PDL
Marius Dugulescu – deputat ex PDL
Viorel Cărare – deputat ex PDL
Daniel Oajdea – deputat ex PDL
Ruxandra Jipa – deputat ex PSD
Maria Barna – deputat ex PSD, ex UNPR
Tudor Ciuhodaru – deputat ex PSD, ex PC, ex UNPR
Romeo Nicoară – deputat ex PNL
Marius Necula – senator ex PDL

DD a scos de la naftalină FSN-işti originali

Dar nu doar la „mega-ciocoi” actuali a apelat DD, ci şi la „ciocoi” şi „mega-ciocoi” mai vechi şi foarte vechi. În Colegiul 6 Deputaţi Bacău îl (re)găsim pe Jănică Gioacăş, senator din FSN-ul original în legislatura 1990-1992. Tot de atunci provine şi actualul candidat din Colegiul 3 Senat Olt, Teiu Păunescu, fost senator FSN între 1990 şi 1992 şi senator FDSN/PDSR între 1992 şi 1996.
Ceilalţi foşti parlamentari aflaţi acum pe liste sunt:
Nelu Badea – senator ex PUNR (1996-2000)
Traian Dobre – senator ex PSD, ex PNL, ex UNPR (1996 – 2008)
Viorel Pană – senator ex PD, ex PSD (1996 – 2000)
Sali Negeat – deputat ex minorităţi (2000 – 2004)
Angela Bogea – deputat ex PRM (2000 – 2004)
Dumitru Codreanu – senator ex PRM (2000 – 2004)
Costache Mircea – deputat ex PRM, ex PC (2000 – 2008)
Octavian Purceld – deputat ex PRM (2000 – 2008)
Mircea Ifrim – deputat ex PRM, ex PNL (2000 – 2008)
Dragoş Dumitriu – deputat ex PRM, ex PC, ex PSD, ex UNPR (2004-2008)
Vlad Hogea – deputat ex PRN, ex PC (2004-2008)
Liviu Codârlă – deputat ex PRM, ex PDL (2004 – 2008)
Tudor Tănăsescu – deputat ex PSD (2004 – 2008)

Top 20 traseişti PPDD

PPDD concurează serios ARD la capitolul traseişti politici. Dintre numele cunoscute – actuali şi foşti parlamentari, foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, primari de oraşe – avem 20 de traseişti cu 3, 4 şi chiar 5 partide la activ. Ca şi în cazul ARD, unde avem 24 de traseişti, numărul acestora este mult mai mare, dar despre activiştii din liniile doi şi trei, mai ales la PPDD, se cunosc puţine date privind activitatea politică. În ceea ce priveşte migratorii PPDD – cei cu două partide la activ, numărul lor este foarte mare. PPDD a înregimentat cohorte întregi de membri din partidele mici, gen PRM, PNG în special. Paradoxal, cine citeşte cu atenţie presa locală de dinainte de alegerile din 10 iunie va observa că 75% dintre candidaţi au intrat în PPDD cu o zi sau două înainte de închiderea perioadei de depunere a candidaturilor. Mulţi dintre candidaţii PPDD la parlamentare sunt în acelaşi timp consilieri locali sau judeţeni, iar multe dintre „vedete” sunt de asemenea achiziţii de ultimă oră. Este notoriu cazul guralivei foste directoare generale de la Loteria Română, Liliana Mincă. Timp de trei ani susţinea sus şi tare că PC este cel mai bun partid din România; după ce soţul ei, membru al PC, nu s-a aflat în cărţi pentru primăria municipiului Mangalia şi a trecut la UNPR, înainte de alegerile locale din 10 iunie, dna Mincă ţipa pe toate canalele TV că UNPR este singurul partid potrivit pentru români. Peste numai trei luni o regăsim la PPDD. O situaţie similară o avem în cazul fostului primar din Scorniceşti, Constantin Nedelea: în 8 luni de zile a bifat trei partide.

5 partide
1. Dragoş Dumitriu – PRM, PC, PSD, UNPR, PPDD (Colegiul 1 Senat Argeş)
2. Vlad Hogea : PRM, PNG, PC, PP-DD (Colegiul 11 Deputaţi Iaşi)
3. Dumitru Buţan: PL’93, PNL, PER, PV, PPDD (Colegiul 8 Deputaţi Braşov)

4 partide
4. Antonie Solomon: PSD, PDL, UNPR, PPDD (Colegiul 1 Senat Dolj)
5. Traian Dobre: PSD, PNL. UNPR, PPDD (Colegiul 2 Senat Iaşi)
6. Tudor Ciuhodaru: PSD, PC, UNPR, PPDD (Colegiul 4 Deputaţi Vaslui)
7. Viorel Pană: PD, PSD, PC, PPDD (Colegiul 13 Deputaţi Bucureşti)
8. Viorel Cărare: PL’93, PNL, PLD/PDL, PPDD (Colegiul 5 Deputaţi Vaslui)
9. Liviu Codârlă: PND, PRM, PDL, PPDD (Colegiul 2 Deputaţi Tulcea)
10. Jenel Copilău: PRM, PNL, UNPR, PPDD (Colegiul 4 Deputaţi Olt)
11. Marius Necula-Gerard: PSD, PNL, PDL, PPDD (Colegiul 2 Senat Brăila)
12. Constantin Nedelea: PNL, UNPR, PSD, PPDD (Colegiul 2 Deputaţi Olt)

3 partide
13. Ruxandra Jipa: PRM, PSD, PPDD (Colegiul 9 Deputaţi Bucureşti)
14. Gheorghe Neţoiu: PSD, UNPR, PPDD (Colegiul 1 Deputaţi Dolj)
15. Liliana Mincă: PC, UNPR, PPDD (Colegiul 3 Deputaţi Botoşani)
16. Mircea Chelaru: UNPR, PC, PPDD (Colegiul 25 Deputaţi Bucureşti)
17. Maria Barna:PSD, UNPR, PPDD (Colegiul 4 Deputaţi Timiş)
18. Mircea Costache: PRM, PC, PPDD (Colegiul 1 Senat Buzău)
19. Eugen Chebac: PSD, UNPR, PPDD (Colegiul 3 Deputaţi Galaţi)
20. Mircea Ifrim: PRM, PNL, PPDD (Colegiul 17 Deputaţi Bucureşti)

Un ţărănist exotic şi alţi „ciocoi” locali
Printre candidaţii PPDD întâlnim şi un fost ţărănist exotic, Lucian Orăşel, care în 2000 a fost descalificat din bătălia pentru Cotroceni, unde s-a înscris ca independent. În rest, fauna „ciocoilor” este destul de variată. Un fost prefect – Marius Vladu, ex PDL (cel care la parţialele din 2010 din Haţeg/Hunedoara a fost înregistrat când afirma că a scos pentru campania candidatului PDL 1,5 miliarde lei, dar „nu de acasă”), un fost preşedinte de Consiliu Judeţean – Eugen Chebac (ex PD, ex PSD, ex UNPR), un fost vicepreşedinte de CJ – Jenel Copilău (ex PRM, ex PNL, ex PSD, ex UNPR), mai mulţi foşti primari şi viceprimari care au pierdut alegerile pe 10 iunie sub culorile altor partide.

Culmea ridicolului: cu cine va salva PPDD Termocentrala Mintia
Modul de a face politică a PPDD nu mai are niciun secret. Actualii şi parţial foştii guvernanţi sunt catalogaţi drept ciocoi, dar listele PDL sunt în proporţie de 85% (dacă nu mai mult) pline de „ciocoi”. Un caz de un ridicol absolut îl întâlnim în judeţul Hunedoara. Recent, în publicaţia „Mesagerul Hunedorean”, un candidat PPDD, Ovidiu Draia, titra astfel un articol publicitar electoral: „Guvernele ciocoilor USL şi PDL au dus Termocentrala Mintia în pragul colapsului. Noi o vom salva de la închidere!”. Ei bine, cu cine credeţi că vrea PPDD să salveze Termocentrala de la Mintia? Cu nimeni altul decât Cristian Vladu, fost prefect PDL al judeţului şi fost şef de campanie în 2010 pentru candidatul PDL la parţialele din colegiul Haţeg. Se ştie, Vladu a fost înregistrat audio în cadrul unei discuţii cu alţi membri ai staff-ului de campanie, şi el afirma că a adus 1,5 miliarde lei pentru campanie, dar a lăsat clar de înţeles că nu sunt bani de acasă. Unde credeţi că lucra Cristian Vladu? Era director general adjunct la Termocentrala Mintia. Iar acum candidează în Colegiul 2 Senat Hunedoara în care figurează şi satul Mintia. Şi candidează în tandem cu Ovidiu Draia, candidat în Colegiul 1 Deputaţi Hunedoara. Noi nu deţinem informaţii despre situaţia termocentralei de la Mintia, dar dacă aceasta se află în dificultate, atunci o contribuţie a avut şi Cristian Vladu.

DD va demisiona dacă ajunge deputat
Conform unor informaţii scăpate din cercul de apropiaţi ai lui Dan Diaconescu, acesta, în cazul în care are norocul să fie ales – prin a treia redistribuire (mandat suplimentar în colegiu) -, va demisiona imediat după Anul Nou. Motivul este unul simplu: fiind parlamentar, DD nu mai are dreptul să fie şi moderator de televiziune. Or, la acest lucru nu va renunţa DD. Mai ales la profiturile pe care i le aduce calitatea de moderator. (cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA