AcasăLifestyleCând și de ce este recomandat să mergi la consult optometric?

Când și de ce este recomandat să mergi la consult optometric?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/unrecognizable-ophthalmologist-checking-vision-of-patient-5752287/

 

Văzul este cel mai important simț al omului, de aceea trebuie să ne menținem ochii sănătoși. Modul de viață actual suprasolicită văzul; lucrăm la calculator, comunicăm prin mesaje, ne relaxăm uitându-ne la televizor și folosim lumina artificială mult. Dacă deja porți ochelari sau lentile de contact, probabil știi cât de mult te ajută acestea să vezi bine și să previi oboseala oculară și durerile de cap. Totuși, achiziționarea unei perechi de ochelari nu reprezintă un punct final. Trebuie să mergi regulat la un consult optometric, pentru că pot apărea schimbări. Și dacă te consideri sănătos și crezi că văzul tău nu este afectat, este bine să mergi la un optometrist din când în când. Motivele sunt multiple, dar toate sunt importante.

 

Când să mergi la un consult optometric?

 

Când ochelarii nu te mai ajută

 

Dacă manifești dureri de cap, mijești ochii, îi simți obosiți sau vezi în ceață, este posibil ca ochelarii să nu te mai ajute. Nu amâna vizita la optometrist, pentru că vederea se poate deteriora și mai mult, iar simptomele să se agraveze și să-ți afecteze viața. Mergi într-un magazin Lensa din Baia Mare și programează un consult. Este posibil să ai nevoie de dioptrii mai mari sau de lentile bifocale ori încă o pereche de ochelari, dacă ai mai dezvoltat o problemă de vedere.

 

Când sesizezi schimbări bruște de vedere

 

Dacă observi schimbări bruște ale vederii, ca vedere în ceață sau cu pete, lipsa acurateței la distanță sau în apropiere, mergi la un consult. De asemenea, orice durere în ochi, uscăciune persistentă și senzație de oboseală prelungită indică necesitatea mersului la oftalmolog și, dacă este cazul, la optometrist.

 

Când a trecut mai mult de 2 ani de la ultimul consult

 

Chiar dacă crezi că nu ai probleme oculare, este bine să mergi la câțiva ani la un control de rutină. Mergi la optometrist cel puțin o dată la 2 ani, dacă ai sub 65 de ani, și o dată pe an, dacă ai depășit această vârstă. Copiii trebuie consultați la 6 luni sau în primii 2 ani de viață, înainte de a începe activitatea didactică și periodic, după vârsta de 5-6 ani.

 

De ce să mergi la consult optometric

 

Te ajută să observi rapid problemele de vedere

 

Optometristul poate identifica la consult diferite probleme oculare, ca:

  • glaucom;
  • degenerare maculara;
  • cataracta;
  • ketaroconus;
  • hipertensiune oculara;
  • prezbitism.

 

Acestea sunt câtea exemple, dar sunt mai multe boli pe care optometristul le poate identifica. Dacă nu te duci la control regulat, riști ca acestea să evolueze și să-ți pună în pericol vederea. Optometristul îți recomandă vizita la oftalmolog, astfel că poți rezolva anumite probleme. Și diabetul sau hipertensiunea pot fi observate la un consult optometric.

 

Te ajută să ții pasul cu schimbările oculare care apar când îmbătrânești

 

După vârsta de 40 de ani, poate deveni dificil să focalizezi privirea pe anumite obiecte, din cauza rigidizării cristalinului. Pe măsură ce îmbătrânești, acest proces evoluează, astfel că ai nevoie de schimbare frecventă a lentilelor.

 

Corectezi problemele de vedere ale copilului

 

Copii au ochii în formare, astfel că anumite probleme de vedere pot fi corectate. Pe de altă parte, lipsa de tratament a altor probleme poate crea complicații serioase. Învățarea este 80% vizuală, de aceea corectarea vederii este esențială pentru un parcurs educațional bun. La vârstă foarte mică, optometristul testează capacitatea de a urmări un obiect și rata de răspuns a pupilei, mai exact cât de repede își modifică dimensiunea în funcție de lumină. La 3 ani, testele devin mai complexe și interactive.

 

Consultul optometric este necesar pentru oricine. Programează-te și testează-ți vederea cu regularitate.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA