AcasăEvenimentSportCAMPIONATUL MONDIAL – Reacții la cald după memorabila semifinală România - Norvegia

CAMPIONATUL MONDIAL – Reacții la cald după memorabila semifinală România – Norvegia

spot_img

DISTRIBUIȚI

Naționala de handbal feminin a României a ratat dramatic calificarea în finala Mondialului, competiție găzduită de Danemarca, după ce a pierdut, în prelungiri, semifinala în fața Norvegiei, scor 33-35.

La finalul unui meci plin de suspans și emoții duse la extrem, antrenorul secund al fetelor noastre, Costică Buceschi, a spus că victoria nordicelor a fost una pur întâmplătoare.

”Au văzut toți cei de acasă arbitrajul slovenilor (n.r. – Lah-Soh), asta a fost. Fetele au zis că puteam juca până dimineață. Faptul că Norvegia a câștigat acum a fost o pură întâmplare. Am mai avut un meci cu prelungiri, cu Danemarca, fetele au luptat până la ultimul strop de energie, nu dădea bine la cei care au promovat această competiție. Fetele au jucat extraordinar, au știut să suplinească oboseala Cristinei Neagu, s-au luptat, asta a fost”, a spus Buceschi pentru Mediafax.

Secundul lui Tomas Ryde a vorbit, mai apoi, și despre finala mică a competiției care este găzduită de Danemarca.

”Dacă vom avea liniște, sper că vom arăta că ne străduim să construim echipa pentru anul viitor. Polonia a ajuns pentru prima dată într-o fază așa de înaltă la Mondiale, au un cuplu foarte bun de apărătoare în zona centrală, dar noi sperăm să jucăm la nivelul ultimelor trei partide și dacă va fi așa. atunci vom câștiga. Ne vom gândi la ce urmează pentru că ar fi păcat ca munca și strădania fetelor să nu fie răsplătită cu câte o medalie”, a mai spus Buceschi.

542194_542194_romania_norvegia_handbalLa finalul partidei din penultimul act al turneului, una în care din nou Cristina Neagu și colegele sale au evoluat admirabil, mai ales în repriza a doua a timpului regulamentar, Paula Ungureanu abia și-a mai găsit cuvintele pentru a-și exprima mâhnirea legată de ratarea calificării în marea finală.

”Sunt mândră de echipa mea, de această națională. Sunt foarte supărată după acest meci, dar și foarte mândră de echipa noastră. Nu comentez arbitrajul, dar cred că Norvegia nu a fost mai bună ca noi. Am avut o a doua repriză foarte bună, am avut al doilea meci cu prelungiri, am fost acolo și mă bucur că am arătat că am fost o echipă și că am ieșit sănătoase de pe teren.Nu mă simt deloc obosită, aș mai putea juca acum un meci”, a spus Ungureanu pentru Mediafax.

Chestionată ce va fi acum în finala mică, portarul naționalei noastre a replicat:

”Chiar nu vreau să comentez ce va fi cu Polonia, dar sper ca duminică să terminăm competiția cu fruntea sus și să ne bucurăm pentru că merităm asta”, a mai spus Paula Ungureanu.

542184_542184_norvegia_reactii_antrenorLa sfârşitul partidei, antrenorul dublei campioane mondiale, Thorir Hergeirsson, a recunoscut meritele echipei României.

Există şi plăcere în suferinţă. Am întâlnit o echipă foarte bună, care a crescut foarte mult şi cu multă calitate. Au încredere în colectivul lor şi nu sunt o echipă uşor de bătut”, a declarat tehnicianul islandez.

Echipa lui Tomas Ryde ar fi putut evita disputarea celor 10 minute suplimentare, dar aruncarea Valentinei Ardean-Elisei din ultimele secunde ale timpului regulamentar a fost blocată de portarul echipei Norvegiei. Nordicele au recunoscut că au trecut prin mari emoţii în acele momente.

Dacă am fi pierdut, nu aş fi dormit câteva zile. Este atât de bine că am câştigat, acum totul va fi bine. A fost aşa cum trebuie să fie o semifinală. Cât timp am ieşit câştigătoare, este perfect„, a declarat căpitanul Stine Bredal Oftedal.

Nu ştiam că mai e atât de puţin timp, dar eram foarte concentrată să resping mingea. A fost un sentiment incredibil să simt că am pus mâna pe minge

Este fantastic. Mă bucur că nu am renunţat. Suntem nişte luptătoare şi am luptat până la capăt. A fost o luptă inimaginabil de lungă, dar am reuşit să o câştigăm până la urmă„, a completat portarul Kari Aalvik Grimsbo.

Autoare a 6 goluri împotriva României, Veronica Kristiansen şi-a găsit cu greu cuvintele: „A fost o nebunie. Nu-mi puneţi prea multe întrebări, pentru că voi începe să plâng. Sunt atât de mândră. Nu mai am cuvinte. Este prima mea finală de Campionat Mondial„.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA