spot_img
AcasăEvenimentSportCAMPIONATUL MONDIAL – Olanda este prima finalistă, după ce a învins Polonia...

CAMPIONATUL MONDIAL – Olanda este prima finalistă, după ce a învins Polonia în semifinală

DISTRIBUIȚI

Olanda este marea surpriză a ediției din acest a Campionatului Mondial de Handbal care se desfășoară în Danemarca. După ce a câștigat partida din sferturile de finală împotriva Franței, una din candidatele la titlul suprem, iată că Olanda a făcut pasul decisiv și s-a calificat în finala competiției, acolo unde nici cei mai fideli suporteri ai portocalei nu o vedeau.

Dar Olanda  nu a ținut cont de faptul că și Polonia pornea favorită, după părerea specialiștilor și al palmaresului, așa că i-a administrat o bătaie pe cinste în prima semifinală. Olandezele au dominat partida încă din start, pornind ca din pușcă pentru realizarea obiectivului avut la ordinea zilei. După zece minute de joc, tabela de marcaj arăta un neverosimil avantaj de șapte goluri. Prima repriză s-a încheiat la aceeași diferență, 15-8!

În partea a doua olandezele și-au permis, sau au fost obligate să se relaxeze, astfel că polonezele au avut o tresărire de orgoliu și s-au apropiat la doar trei goluri. Văzând că se îngroașă gluma, Olanda a schimbat foaia, și-a revenit și a gestionat perfect finalul de meci pe care l-a câștigat cu scorul de 30-25.

Olanda se califică astfel în marea finală de duminică, unde va juca împotriva învingătoarei din cea de-a doua semifinală în care se întâlnesc România și Norvegia, programată să înceapă la ora 21.45 în aceeași sală. Polonia va evolua, tot duminică, pentru medalia de bronz în compania echipei care va pierde semifinala a doua.

Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA