AcasăEvenimentSportCAMPION LA 36 DE ANI - Marian Drăgulescu, după ce a câștigat...

CAMPION LA 36 DE ANI – Marian Drăgulescu, după ce a câștigat al zecelea titlu european din carieră

DISTRIBUIȚI

CAMPION LA 36 DE ANI Marian Drăgulescu a obţinut medalia de aur în finala de la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Gimnastul român a ajuns la zece titluri continentale în palmares şi a doborât astfel recordul deţinut de Nadia Comăneci, chiar în prezenţa multiplei campioane a României.

Drăgulescu a ajuns la 17 medalii europene în carieră (10 de aur, cinci de argint, două de bronz) şi 30 de medalii la marile competiţii. La Jocurile Olimpice are un argint şi două bronzuri, iar la Campionatele Mondiale opt medalii de aur şi două de argint.

În vârstă de 36 de ani, multiplul campion mondial şi european a fost notat de arbitri cu 14,500 puncte pentru exerciţiul său.

Medalia de argint a revenit gimnastului Dmitrii Lankin din Rusia (14,466 puncte), în timp ce „bronzul” a fost obţinut de israelianul Alexander Şatilov (14,400 puncte).

Marian Drăgulescu câştigase medalia de argint la sol, la ediţia 2016 a Campionatelor Europene de la Berna.

58fb539c95f9cf962d408030

Marian Drăgulescu e în al nouălea cer după al zecelea titlu european din carieră, cucerit în finala de la sol a competiţiei de la Cluj.

E un vis împlinit. Am avut o dorinţă: să mi se cânte imnul la aceste Campionate Europene şi mă bucur că s-a împlinit. E cea mai importantă medalie pentru mine, e acasă, în faţa a 7 000 de români. E a zecea pentru mine. A fost super, m-am simţit extraordinar şi am prins o zi bună. Am avut emoţii, mă gândeam că asta va fi cea mai importantă medalie a mea şi îmi doream atât de mult să o câştig acasă. Atât timp cât sunt sănătos, găsesc plăcerea de a face gimnastică şi motivaţie, iar atunci voi continua să fac gimnastică”, a declarat Drăgulescu.

Gimnastul în vârstă de 36 de ani nu are de gând să se retragă prea curând.

Mă gândesc la următorul campionat important de anul ăsta, Mondialele din Canada. Am avut ceva probleme cu spatele în ultima perioadă şi de câte ori încercam să sar noua săritură Drăgulescu, îmi trebuiau vreo patru-cinci zile să nu mai fac antrenament, voi găsi o soluţie. Acum, am ales ca strategie să merg pe execuţie, cât mai corect, şi a ieşit. Sunt foarte fericit pentru ce a ieşit astăzi, iar mâine voi lupta din nou pentru medalie la sărituri”, a mai spus „Marocanul”, care a doborât recordul gimnasticii româneşti la titluri europene, deţinut până acum de Nadia Comăneci.

Marian Drăgulescu a fost notat cu 14.500 în finala de la sol, cu care a câştigat medalia de aur, iar pe podium au mai urcat Dmitri Lankin (Rusia, 14.466) şi Alexander Shatilov (Israel, 14.400). Medalia lui Marian Drăgulescu este prima pentru România la CE de la Cluj.

Drăgulescu mai cucerise nouă titluri europene – trei la sol (CE din 2000, 2004 şi 2005), trei la sărituri (2002, 2004, 2006), două cu echipa (2002, 2004) şi unul la individual-compus (2004).

El se afla astfel la egalitate cu multipla campioană Nadia Comăneci, care şi-a trecut şi ea în palmares nouă medalii de aur continentale – trei la individual-compus (1975, 1977, 1979), două la paralele (1975, 1977), două la sărituri (1975, 1979), unul la bârnă (1975) şi unul la sol (1979).

Multiplul campion va mai evolua la sărituri, duminică, el intrând în această finală de pe primul loc al calificărilor (14.666).

Tot duminică, România va mai fi reprezentată în finala de la bârnă de Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a două-trei medalii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA