AcasăActualitatePoliticCAMPANIE POLITIE - Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor! Campania...

CAMPANIE POLITIE – Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor! Campania în rândul liceenilor continuă

spot_img

DISTRIBUIȚI

Motto: „Libertatea nu este dreptul de a face ceea ce vrem, ci ceea ce se cuvine” – Abraham Lincoln

Ieri, 22 noiembrie, inspector principal de poliţie Gherman Mihai de la Serviciul de Ordine Publică, inspector principal de poliţie Şobraneţ Tania de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi agent şef Boitor Traian de la  Poliţia de Proximitate Baia Mare, au desfăşurat o întâlnire cu elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din municipiul Baia Mare, director profesor Pop Mariana. La întâlnirea cu poliţiştii au participat nouă clase de elevi din cadrul liceului.

Scopul întâlnirii este de a reduce riscul de implicare a elevilor de liceu în adoptarea unor comportamente antisociale.

Poliţiştii au dezbătut cu elevii teme legate de consecinţele comiterii de infracţiuni, despre riscurile unui comportament violent, a circumstanţelor producerii faptelor cu violenţă, despre libertate şi rolul poliţiei într-un stat de drept.

Conceptul de libertate ideal în societate ar fi următorul: orice om e liber să facă ceea ce doreşte atâta timp cât nu încalcă libertatea altui om. Deoarece este o definiţie circulară, nerespectând astfel legile logicii, este extrem de greu de pus în practică. Una dintre extreme este libertatea totală reprezentată în principal de către curentul punk. Filosof De asemenea, stabilirea regulilor nu este suficientă, aceste reguli trebuind impuse de către stat. Degeaba cel care ascultă muzică la maxim are interdicţie, dacă nimeni şi nimic nu îl poate împiedica să facă acest lucru. În acest scop există poliţia, care ar trebui să fie garantul exercitării libertăţilor.ia acestui curent e simplă: “Sunt liber să fac ce vreau, inclusiv să îmi înfig bocancul în faţa ta”, filosofie complet anarhistă, şi care ar putea asigura libertatea numai unui număr limitat de indivizi, deoarece cel care are bocancul înfipt în faţă nu mai e liber să facă ce vrea, e liber doar să primească bocanci.

Cealaltă extremă este reprezentată de totalitarism, în care nimeni nu are dreptul să facă nimic decât ceea ce i se spune. Chiar dacă la prima vedere par două extreme total diferite, ele au un lucru în comun: societatea e împărţită în două grupuri, unul care are libertatea totală şi unul care nu are deloc.

Rolul statului ar fi să se apropie cât mai mult posibil de conceptul ideal de libertate, astfel încât cât mai mulţi oameni să se bucure de cât mai multe libertăţi. Pentru a asigura acest lucru există legi. Interzicem crima deoarece criminalul încalcă libertatea altui om la viaţa, interzicem furtul deoarece hoţul încalcă libertatea altui om de a se bucura de munca sa, iar lista poate continua.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA