AcasăActualitateSocialCAMPANIE - „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” demarează în judeţele MARAMUREŞ,...

CAMPANIE – „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” demarează în judeţele MARAMUREŞ, BIHOR, SATU MARE şi SĂLAJ din Regiunea Nord Vest

DISTRIBUIȚI

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a demarat cea de-a doua etapă a Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”.
Astfel, în perioada august – noiembrie 2013 au fost programate a se desfășura 1.850 de întâlniri, la nivel național, cu beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În judeţul MARAMUREŞ, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum: Ardusat, Fărcaşa, Ariniş, Bicaz, Săcălaşeni, Salsig, Satulung, Oarta de Jos, Recea, Fântânele, Chechiş, Gârdani, Rohia,Draghia, Seini, Boiu Mare, Poienile Iezei, Curtuiuşu Mare, Cicârlău, Corni, Harniceşti.
În judeţul BIHOR, în luna septembrie caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum Girişu de Criş, Toboliu, Răbăgani, Sâmbăta, Gepiu, Nojorid, Ineu, Odorhei, Tinca.
În judeţul SATU MARE, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localităţi precum Săuca, Apa, Bogdand, Cehal, Viile Satu Mare, Berveni, Turţ, Crucişor, Doba, Vetiş, Socond, Medieşu Aurit, Bixad, Craidorolt, Terebeşti, Bătarci.
În judeţul SĂLAJ, în luna septembrie, caravana de informare PNDR va fi prezentă în localitatea Bobota.
Informațiile oferite se vor axa pe consilierea și sprijinul oferit beneficiarilor pentru derularea proiectelor pe care le implementează. Mai precis promotorii care activează în cadrul campaniei, vor comunica beneficiarilor și publicului participant informaţii privind:
o respectarea obligaţiilor contractuale şi evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidenţierea clară a posibilelor consecinţe şi penalităţi;
o realizarea şi respectarea graficului de eşalonare al plăţilor efectuate prin PNDR;
o aspecte ale întocmirii şi respectării declaraţiei de cheltuieli;
o derularea procesului de achiziţie a bunurilor, serviciilor şi lucrărilor;
o posibilităţile de dezvoltare durabilă a mediului rural
De asemenea, evenimentele programate îi vor pregăti pe cei interesați în a-și dezvolta spiritul antreprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene și vor putea informa publicul despre ultimele noutăți legate de finanțarea agriculturii și dezvoltării rurale în România.
Obiectivul principal al Campaniei de Informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU” este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA