AcasăActualitate112CAMPANIE ÎMPOTRIVA SCLAVIEI MODERNE - Aproape 100 de potențiale victime ale traficului...

CAMPANIE ÎMPOTRIVA SCLAVIEI MODERNE – Aproape 100 de potențiale victime ale traficului de persoane, majoritatea din România, respinse la intrarea în Scoția

DISTRIBUIȚI

CAMPANIE ÎMPOTRIVA SCLAVIEI MODERNE Aproape 100 de persoane suspectate că sunt victime ale traficului de ființe umane și că urmau să fie obligate să lucreze în principal în industria sexului au fost respinse la intrarea în Scoția pe aeroportul din Glasgow în ultimele nouă luni, au anunțat joi autoritățile, în contextul unei campanii la nivelul întregii Marii Britanii împotriva sclaviei moderne, potrivit Reuters.

Poliția de Frontieră a transmis că agenții săi, care monitorizează porturile și aeroporturile din Marea Britanie, au chestionat peste 300 de persoane care au zburat la Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția, în încercarea de a combate rețelele de traficanți care vând persoane bordelurilor, scrie Agerpres.

Peste 80% din cele 300 de persoane chestionate erau din România și mai puțin de 50 erau bărbați, a precizat Poliția de Frontieră. Aproximativ 100 nu au fost lăsate să intre în Scoția și au fost trimise înapoi în țara lor de origine.

Poliția de Frontieră a precizat că multe dintre victime nu știau că vor fi vândute ca prostituate. Printre ele s-a aflat și o fată de 18 ani care abia renunțase la școală, nu avea bani și credea că urmează să lucreze într-un hotel în capitala Scoției, Edinburgh.

„Este vorba de salvarea tinerilor femei și bărbați vulnerabili, care sunt traficați și exploatați, precum și de protejarea comunităților”, a spus Gordon Summers, director adjunct al Poliției de Frontieră, unitate care face parte din Ministerul de Interne.

„Deseori aceste femei sunt obligate să urmeze aceste stil de viață împotriva voinței lor și sunt expuse la violență și intimidare de către bandele care le-au adus aici. Sunt lipsite de putere”, a mai afirmat el.

Premierul britanic Theresa May a promis în octombrie să intensifice eforturile pentru eradicarea sclaviei moderne, un flagel care afectează circa 46 de milioane de persoane în întreaga lume și generează anual profituri ilegale de 150 de miliarde de dolari.

Marea Britanie a adoptat în 2015 o lege împotriva sclaviei moderne pentru a-i combate pe traficanți, însă este greu de obținut inculparea acestora, parțial deoarece victimele se tem se vorbească.

Continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA