Acasăsinucidere maramuresCAMPANIE - DA, și copiii cu autism merg la școală !

CAMPANIE – DA, și copiii cu autism merg la școală !

DISTRIBUIȚI

Asociația Autism Baia Mare a dezvoltat programul INCLUZIV, prin care 8 copii cu autism învaţă alături de copii tipici. ACUM îi puteți ajuta la dezvoltarea programului, donând pe sprijina.ro Programul este gândit ca un punct de pornire pentru un proces pe termen lung, care să ne conducă spre o societate pregătită să accepte copiii şi tinerii cu autism ca parte activă a ei.

Prin terapie, copiii cu autism învaţă ceea ce alţi copii învaţă natural; pentru aceasta se adaptează permanent materialele didactice și metodele de învățare la nevoile lor.

Fiecare copil învață diferit – de aceea este important ca profesorii și terapeuții lor să îi cunoască și să se poată adapta stilului lor. Copiii cu autism, ca și ceilalți copii, învață cel mai bine sub formă de joc, tabla interactivă și tabletele sunt instrumente esențiale la fiecare oră, de care beneficiază toți elevii clasei.

O a patra clasă incluzivă a fost deja aprobată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş și normată la Baia Mare începând cu toamna anului în curs: clasa zero la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”.

Fiecare donație făcută pe sprijina.ro crește șansele copiilor cu autism de a duce o viață independentă.

Împreună dăm șanse copiilor cu autism !

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA