Acasă sinucidere maramures CAMPANIE ANTI-BULLYING – Deși nu e recunoscut oficial, fenomenul ia amploare mai...

CAMPANIE ANTI-BULLYING – Deși nu e recunoscut oficial, fenomenul ia amploare mai ales în școlile din Europa

DISTRIBUIȚI

CAMPANIE ANTI-BULLYING  Copiii obezi sunt agresaţi fizic şi verbal, mai ales la şcoală. Fenomenul bullying ia amploare pentru că nu este recunoscut oficial.

Copiii supraponderali mai trebuie să suporte o povară: agresivitatea celor din jur. Mai ales la şcoală, ei sunt victime ale hărţuielilor verbale şi fizice. Acest fenomen se numeşte “bullying”, un termen din engleză fără corespondent în limba română, deoarece autorităţile nu recunosc deocamdată, oficial, existenţa “bullying”-ului. Victimele sale se izolează, devin depresive şi chiar ajung la intenţii de sinucidere, potrivit Știri TVR.

Cu toţii am avut colegi ochelarişti, graşi, slabi sau foarte înalţi. Dacă nu am fost unul dintre ei, atunci am făcut parte din tabăra cealaltă, a agresorilor activi sau pasivi. Hărţuirea verbală sau fizică la şcoală este recunoscută în alte state ca “fenomenul bullying.”

Dramele pe care le trăiesc cei agresaţi sunt inimaginabile pentru restul colegilor. Poate acestora din urmă li se pare că totul e doar o glumă, dar pentru victime, rănile psihice nu se vindecă aproape niciodată.

Conform datelor publicate de Child Helpline International, fenomenul bullying în Europa este răspândit în proporţie de 94% în şcoli. Mai mult de 90% dintre victime au indicat colegi de şcoală drept agresori şi mai mult de 10% au indicat prieteni. În 4% din cazuri, profesorii erau acuzaţi de bullying. Victimele acestui fenomen sunt 42% băieţi şi 58% fete.

Fenomenul bullying în Europa

  • 94% din cazuri au loc în şcoli
  • 90% din agresori sunt colegi
  • 10% din agresori sunt prieteni
  • profesori agresori – 4%
  • 42% dintre victime sunt băieţi, 58% fete

(sursă: Child Helpline International)

La finalul reportajelor care constituie campania “Copii cu greutate” vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având “cărţile pe masă”. Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

 

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA