AcasăActualitateSocialCAMERA DEPUTAŢILOR - Legea care permite "cumpărarea de vechime", adoptată

CAMERA DEPUTAŢILOR – Legea care permite „cumpărarea de vechime”, adoptată

spot_img

DISTRIBUIȚI

CAMERA DEPUTAŢILOR O iniţiativă legislativă a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 198 de voturi ”pentru”.

CAMERA DEPUTAŢILOR Este vorba de legea care permite ”cumpărarea” de vechime pentru persoanele care nu au stagiul de pensie complet.

Iniţiativa legislativă prevede că ”persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia”.

Persoanele interesate ”să îşi cumpere vechime” încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a iniţiativei legislative.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Plata contribuţiei de asigurări sociale ar urma să fie făcută într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a iniţiativei legislative, potrivit sursei citate.

Continuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA